Rakvere kogudus tähistas 105. aastapäeva

Avaldatud 19.9.2017, autor Helis Rosin

9. septembril tähistas Rakvere adventkogudus 105. aastapäeva. Ühtlasi on kogudusel täitumas ka teine tähtpäev: 80 aastat jumalateenistuste pidamist praeguses hoones, aadressil Pikk 33.

Hingamispäev algas õppetüki läbivõtmisega, mis seekord toimus täiskasvanutele suures saalis. Õppetüki teemat aitas lahti mõtestada Jaanus-Janari Kogerman, kes julgustas inimesi ka gruppides arutelu arendama.

Seejärel algas pidulik jumalateenistus, kus oli rohkesti nii sõnalist kui ka muusikalist osa. Sõna said naaberkoguduste esindajad, lastejuttu rääkis Alla Nõmmik ja jutluse pidas Balti uniooni esimees David Nõmmik. Aastapäevale lisas ajaloohõngu Ardo Rosin, kes luges kokkuvõtteid Rakvere koguduse 45. ja 50. aastapäeva üleskirjutistest. Sõnalise osa vahel kõlas nii soolosid, duette, kvartette kui ka koorilaulu.

Staažikaima lauljana osales aastapäeval Voldemar Rosin, kes laulis 60 aastat tagasi Rakvere 45. aastapäeval ja laulis ka seekord. Kohalviibijaid rõõmustas ka Tallinna III koguduse meeskoor, kelle kõlavad hääled ja hingestatud esitus paelusid kuulajaid. Ühendkoori oli saabunud abiväge Tallinna, Põltsamaa, Elva ja Tartu kogudusest. Praktiliselt kõiki muusikaettekandeid saatis klaveril ja orelil pastor Rein Kalmus.

Aastapäeva motoks oli seekord valitud Luuka 12:20: „Aga Jumal ütles talle: Sina arutu! Selsamal ööl nõutakse sinult su hing. Aga kellele jääb siis see, mille sa oled soetanud?“ David Nõmmik jõudis kirjakoha lahtimõtestamisel järgmise üleskutseni: „Need õnnistused, need rikkused erinevate andide näol, samuti materiaalsed rikkused, mida Jumal sinule annab, on antud sulle selleks, et sa jagaksid teistega. Siin ongi see põhimõte: tee nii ja sa elad. Kui me tahame tuua muutuse meie ühiskonda ja luua toimiva koguduse või kogukonna, siis meie suhe Jumalaga peaks olema inimestele nähtav.“ Jutluse lõpetas ta sõnadega: „Rääkisin pikalt, aga see ongi minu soov, et Tema arm ja piiritu armastus võiks puudutada ja muuta meid Püha Vaimu väe läbi. Kõlagu iga koguduseliikme ja sõbra, kes on tulnud toetama erinevatest kogudustest, mõtetes ja südames küsimus: Issand, mis ma pean tegema, et pärida igavest elu?“

 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat