Leedu liit valis omale uue juhatuse

Avaldatud 9.10.2017, autor Guntis Bukalders

Leedu adventkoguduse 54 delegaati kogunesid Leedu liidu 8. peakoosolekule, mis toimus 28.–30. septembril Kaunases. Peakoosoleku motoks oli Ilmutuse 14:7 “Kartke Jumalat ning ülistage Teda, sest Tema kohtumõistmise tund on tulnud, ning kummardage Teda, kes on teinud taeva ja maa ja mere ja vete allikad!” See piiblitekst on väga kallis kõigile adventkoguduse liikmetele ja väljendab osaliselt ka adventkoguduse missiooni.

Peakoosoleku avamisel ütles senine Leedu liidu esimees Bertold Hibner oma tänusõnad lahkuvatele juhtivametnikele ja osakonnajuhtidele. Pärast muusikalisi ettekandeid esitasid aruanded nii juhtivametnikud kui ka tööharujuhid. Kõik vajalikud komisjonid valiti ning alustati tööd. 

Teisel päeval valiti uueks Leedu liidu esimeheks pastor Valius Eičinas. Enne tema esimeheks valimist teenis ta pastorina Vilniuse ja Širvintose kogudustes. Lisaks esimehe tööle hakkab Valius Eičinas juhtima Avalike Suhete ja Usuvabaduse osakonda (Public Affairs and Religious Liberty department - PARL). Enne teda juhtis Leedu liitu pastor Bertold Hibner, kes teenis Leedu misjonipõllu esimehena alates 2005. aastast ja hiljem 2013. aastast Leedu liidu esimehena.

Uueks liidu peasekretäriks valiti Algimantas Jankevičius. Ta vahetab välja ametipostilt lahkuva Jurgita Kregždaite. Samuti sai valitud uus laekur — Natalija Daugėlienė. Tema vahetab välja ametist lahkuva pastor Deividas Vanagas’i.

Peakoosolekul valiti ka uus Leedu liidu nõukogu. Lisaks kolmele juhtivametnikule nimetati nõukogu liikmeteks Deividas Vanagas, pastor Virginijus Radžius (kes juhib lisaks ka noorttööd) ja kaks lihtliiget — Eglė Miliūnienė ja Nijolė Bareikienė. Pastor Gintaras Nekis hakkab vastutama tervisetöö eest. Teiste tööharujuhtide valimine usaldati äsja valitud uuele liidu nõukogule.

Pildil: Uus liidu esimees Valius Eičinas (vasakul) ja eelmine esimees Bertold Hibner (paremal)

Iga koosolekupäev algas Jumala Sõnaga. Balti uniooni peasekretär Guntis Bukalders jutlustas meie Looja ülistamisest Ilmutuse 14:6 ainetel, mis oli ühtlasi ka koosviibimise motoks. “Jumalale vastuvõetav ülistus algab õiglusest, armastuse ja halastuse tegudest, alandlikult Jumalaga koos käimisest (Miika 6:8),” ütles ta. Järgmisel hommikul jagas Eesti liidu esimees pastor Ivo Käsk üleskutset kasvada üha rohkem ja rohkem Jumalast sõltuvaks, vastupidiselt inimloomusele muutuda üha enesekesksemaks ja enesekindlamaks vastavalt teadmiste ja kogemustepagasi suurenemisele. Sama päeva õhtul jagas Sõna Läti liidu esimees pastor Vilnis Latgalis, suunates delegaatide tähelepanu vaatamaks Jeesusele, kui meie usu alustajale ja täidesaatjale (Heebrealastele 12:2-3).

Hingamispäevane jumalateenistus algas kauni koorimuusikaga. Teenistusel esitleti delegaatidele, kohalikule kogudusele ja külalistele äsja valitud ametnikke. Balti uniooni esimees David Nõmmik jutlustas samuti peakoosoleku moto ainetel, rõhutades tõelise ülistuse tähtsust, mis on keskendunud sellele, mida Jumal on teinud. Ta juhtis tähelepanu sellele, et ülistus on lunastatud inimeste rõõmupidu ja laiendas seda mõtet veelgi, näidates sellega “Kristuse meelsuse” tähendust ja selle seotust esimese ingli kuulutusega: “kartke Jumalat ja andke talle au”. Me oleme kutsutud peegeldama Jumala iseloomu võrratut sära ja ilu oma igapäevases elus. Jumalateenistuse lõpetuseks tõusid kõik ja palusid üheskoos uued juhid ja nende töö Jumala kätesse.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat