Kristlikud Matkad viis matkalised sügisesele Koiva jõele

Avaldatud 3.11.2017

Samal nädalavahetusel Teekonna jüngerlusprogrammi koolitusega Tartus toimus järjekordne Kristlike Matkade korraldatud matk. Seekord viis tee matkalised 22.-24. oktoobril lõunanaabrite juurde Lätti. Matk algas pühapäeva hommikul ning kulges süstadel mööda Koiva jõge, mis on tuntud oma pikkade ja kaunite liivakivipaljanditega. Matka alguspunktiks oli Strenči ning lõpp-punktiks Eesti jaoks kuulus Võnnu ehk kohalike keeli Cēsis.

Matka korraldaja, Eesti adventkoguduste noortejuht Mairo Tutk toob välja eriliselt hea ilma. „Looja õnnistas meie matkailma, sest iga päev paistis päike. Hommikuid kaunistas valge härmatisevaip.“

Kristlike Matkade (KM) jaoks oli see matk eriline mitmes mõttes. See oli esimene ametlik matk uute, koguduse noorteosakonna poolt soetatud süstadega. Samuti oli see esimene KM matk, mis toimus ainult Läti pinnal. Mairo arvates on see senistest matkadest ka kõige nooruslikum matk ning tänu Jumalale olid pooled osalejad kogudusele lähenejad ehk mittekoguduseliikmed.

Mairo usub, et matk oli ja on hea võimalus luua sõprust inimestega, kes pole kristlusega enne kokku puutunud. „Siis näevad inimesed kristlasi teises keskkonnas ning see loob ka tugevaid sidemeid keerulistes olukordades, nagu näiteks miinuskraadidega telgist välja tulek ja jäätunud süsta istumine,“ selgitab Mairo. „Muidugi sai selgeks ka see, milline oleks parim sügisene süstamatka varustus, sest külm näpistab ning see nõuab oskusi, et säilitada oma varbaid vastu jäist süstapõhja või kuivatada oma märjaks saanud magamiskotti.“

Need kolm päeva olid matkaliste jaoks seiklusrohked. Matkalised avastasid Läti väikelinnu ning panid kogemata põlema veekeedukannu, korraldasid lõbusa pallimängu veest leitud jalgpalliga ning puhusid kohalike kalameestega juttu nende emakeeles. Seda kõike kaunistamas maalilised vaatepildid loodusest.

Rohkem pilte matkast saab vaadata Kristlike Matkade Facebookist.

Lõpetuseks räägib Mairo ka Kristlike Matkade tulevikuplaanidest, sest KM plaanib tõsiseid ümberkorraldusi oma senises töös. „See on üleskutse kõigile, kes on huvitatud matkade korraldamisest. Kutsun teid liituma matkade korraldamise meeskonnaga, et matkad saaksid jätkuda ja tulevased matkad võiksid olla veel paremini planeeritud.“ Mairo soovib, et matkade vaimulik sisu viiks Jumalale lähemale nii lähenejaid kui praeguseid koguduseliikmeid. Hetkel matkade korraldamine siiski veel ei lõpe ning  Mairo lubab, et järgmine matk on traditsioonile talvematk veebruarikuus.

Väikese minimatka saab teha juba ka aastavahetusel, kui kõik nooruslikud inimesed on kutsutud nädalavahetuseks Nuutsaku Puhkekeskusesse üheskoos uut aastat vastu võtma. Info selle kohta tuleb lähiajal.

Mairo tuletab siinkohal meelde, et noorteosakonnal on soodsa hinnaga müügiks ekstra jõesüstad, millede müük aitab finantseerida noorteosakonna tööd. Lisainfo Mairolt, mairo.tutk@advent.ee.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat