Aivar Jallai: „Jääge minusse!“

Avaldatud 30.11.2006, autor Aivar Jallai, allikas Meie Aeg

Aasta on möödumas ja uus algamas. Sellisel ajal mõeldakse ikka möödunule ja sellele, mis ootab meid ees. Elu üheks tähtsamaks osaks on osadus meie Päästja Jeesuse Kristusega. Sellest sõltus mööduv aasta ja sellest oleneb, milliseks kujuneb uus.

Johannese 15:5: “Mina olen viinapuu, teie olete oksad; kes jääb minusse ja mina temasse, see kannab palju vilja; sest ilma minuta ei või te midagi teha!”

Johannese 15. peatükis rõhutab Jeesus väga meie jäämist Temasse: jääge minusse s 4; kes jääb minusse s 5; kui te jääte minusse s 7; jääge minu armastusse s 9. „Jääge minusse“ tähendab, et peame elama usus Jumala Pojasse.

Kristusesse jääda tähendab kasvada armus, tunda ära vaimulikku tõde, omada Tema iseloomu, teha ainult seda, mida Tema soovib.

Elu, mida elame inimihus, tuleb elada selleks, et teenida ja austada Teda, kes meid on armastanud ning ennast meie eest andnud. Kristus üksi võib meid aidata ning meile võidu anda. Kristus peab olema meile kõik kõigeks. Ta peab elama meie südames. Tema elu peab voolamas meis otsekui veri ringleb soontes või nagu mahl viinapuus. Tema Vaim peab olema selleks elustavaks väeks, mis aitab meil mõjutada ka teisi saama Kristuse sarnaseks. Lunastustöö eesmärk on tuua langenud inimperekond uuesti ühendusse Kristusega.

Kui soovime kanda rikkalikke kobaraid väärtusliku viljaga, peame palves ammutama mahla ja toitaineid elavast Viinapuust. Viinapuust lahutatuna pole meil jõudu. Sõltumatus Jumalast tähendab lahusolekut Eluallikast.

Kui kiud kiu järel oleme ühendatud elava Viinapuuga, võime saada osa Tema ilust, Tema valgusest. Kristus on maailma valgus (Jh 8:12). Ta särab meie südames, Tema valgus paistab meie seest välja, peegeldub meie näol. Vaadeldes Kristuse ilu ja au, muudetakse meid tema kuju sarnaseks.

Jeesus ütles: “Selles on minu Isa austatud, et te kannate palju vilja ja osutute minu jüngriteks” (Jh15:8).

Meie viljakandmine on, kui tunnistame teistele, et Jeesus on minu Õnnistegija ja Ta armastab iga inimest siin maailmas. Jumal tahab, et iga inimene, kelle eest Kristus suri, saaks viinapuu oksaks, mis on ühenduses viinapuu tüvega.

Väga tähtis osa on palvel. See on ühendus Jumalaga kui viinapuuga. Palve kaudu voolab meisse viinapuu mahl – Püha Vaim.

Jeesuse üheks lemmik palvepaigaks oli Õlimägi. Sealt mäelt Ta soovis minna taevasse. Kui Jeesus viimast korda oma jüngritega Õlimäele läks, tegi Ta peatuse, et korrata õppetunde, mida Ta neile oma suure võitluse ööl oli andnud. Uuesti heitis Ta pilgu viinapuule, mille kaudu Ta oli kujutanud koguduse ühendust Endaga ja Isaga, uuesti kordas Ta tõdesid, mida Ta siis jüngritele oli avanud. Kõik Tema ümber meenutas Tema vastamata jäetud armastust. Kuid Kristus ei katkestanud oma armastust. Ta andis tõotuse: “Vaata, ma olen iga päev teie juures maailma-ajastu otsani!” (Mt 28:20).

Kui Ta oli Lahkunud Õlimäelt, said jüngrid inglitelt rõõmsa teate: “ Galilea mehed, miks te seisate ja vaatate üles taeva poole? See Jeesus, kes teilt üles võeti taevasse, tuleb samal kombel, kui te nägite Teda taevasse minevat!” (Ap 1:11).

Jeesus tuleb tagasi! Püsigu see lootus elavana meie südames.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat