Kammerkoor Ootus tegutseb taas

Avaldatud 9.12.2017, autor Helis Rosin

Pärast 11 aastast pausi tegutseb taas kammerkoor Ootus. Esimene ülesastumine toimus 25. novembril, kui koor esitas Rein Kalmuse kirjutatud ja arranžeeritud laule.

Koori ellukutsuja Hans Soosaar tunnistas, et pärast pikka pausi kammerkoori tegevuses tekkis igatsus taas koorimuusikat viljeleda. „Praegusesse koosseisu kutsusime endisi kooriliikmeid, kes on praegu aktiivsed adventkoguduse töös. Lisaks kutsusime laulma ka nende kõige lähedasemad: abikaasad ja lapsed,“ kirjeldas ta praeguse koosseisu kujunemislugu.

Et kõikidel endistel lauljatel ei olnud võimalik kooriga taasühineda, siis vastavalt vajadusele võib koor ka edaspidi uute lauljate võrra kasvada. Järgmisest kontserdist liitub kollektiiviga näiteks aldilaulja Margit Peetson.

Järgmine kontsert, kus võib kammerkoor Ootust kuulata, toimub jõulude eel 17. detsembril Haapsalus. „Kuna olen kahe kollektiivi juures tegev – kammerkoor Ootus ja Balti noorteorkester –, siis toimub Haapsalus ühine kontsert. Püüame sellest internetist ka otseülekande teha,“ lubas Hans Soosaar. Ühtlasi on tegemist 120. aastapäeva tähistamise raames viimase kontsertiga.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat