Jamaika: adventkogudus tähistab 100. aastapäeva

Avaldatud 8.12.2006, allikas Adventist News Network

Tuhanded seitsmenda päeva adventistid kogunesid 10. novembril Jamaikal, et üheskoos tähistada sealse kiriku 100 aasta juubelit.

Koosviibimist alustati ülistuse ja tänujumalateenistusega reede õhtul, mis kulmineerus tunnustusteenistusega hingamispäeval, kus kõik tegevused olid pühendatud Jumala tänamisele usupioneeride poolt jäetud pärandi eest.

“Kui me ei korralda sellelaadseid üritusi, siis saame me kõik vaimuliku Alzheimeri tõve” hoiatas keskpäevasel hingamispäeva teenistusel adventistide maailmakiriku sekretär pastor Matthew Bediako. ”Seepärast on oluline, et kirik tähistaks oma 100 aastat siin. Me peame inimestele meelde tuletama, kuidas Jumal on meid juhatanud siia viinapuuaia osasse.”

Läbi kõikide esitluste, mis sel nädalavahetusel ette kanti, oli põhiliseks ideeks Jumala ülistamine, mitte aga iseenda rõhutamine.

Tunnustusteenistusel toodi ära 160 juhtiva adventisti nimed, kes on teeninud kirikut ilma ootamata koheseid tasusid.

“Teeni kogu südamest nagu sa teeniksid Jumalat ennast,” ütles pastor Israel Leito, kes on Kesk-Ameerika adventkoguduse president, tsiteerides Pauluse kirja efeslastele 6 peatükki.

Lisaks korraldati värvikas paraad, küünlasüütamise tseremoonia, mis sümboliseeris pärandi edasi andmist noorematele ning kiriku ajalugu kujutav pildinäitus.

Praegune Lääne-India Uniooni president, pastor Patrick Allen sõnas pidustuste kohta: ”Nende 24 tunni jooksul me võtame aega, et peegeldada, rõõmustada, tunnetada ja taas kinnitada oma usku Jeesusesse Kristusesse ning seeläbi elada ja jagada seda imelist adventsõnumit.”

1906. aastal oli Lääne- India unioonis 3110 liiget peakorteriga Kingstonis, Jamaikal. Regioon ulatus Venetsueelast lõunasse läbi Kesk- Ameerika Kariibideni. Praegu on uniooni territoorium oluliselt väiksem: Jamaika, Bahama saared, Turks ja Caicos ning Caymani saared rohkem kui 243000 liikmega.
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat