Rakveres jagati suupisteid ja retseptiideid

Avaldatud 12.12.2017, autor Helis Rosin

Kolmapäeva õhtul, 6. detsembril toimus Rakvere Kroonikeskuse fuajees väljapanek „Lihavaba jõululaud“, kus pakuti suupisteid ja retseptiideid jõuludeks. Sellise ettevõtmise korraldas kohalik adventkogudus juba kolmandat aastat Rakvere kirikupäevade raames.

Annely Kaasik ütles, et ettevõtmine õnnestus väga hästi. „Rahvast oli palju ja huvi oli suur. Retseptid ja kalendrid „Tervislikke hõrgutisi 2018“, mida oli kumbagi 100 eksemplari, said ühe tunniga otsa,“ tõdes ta. „Seetõttu juhatasime inimesed rakvere.advent.ee kodulehele, kuhu samuti retseptid üles riputasime,“ lisas ta. Kokku oli 11 soolase ja 3 magusa suupiste retsepti.

Samuti oli lauale välja pandud 50 eksemplari raamatuid „Tervis ja heaolu“ ning „Viha kütkest andestuse vabadusse“, mis samuti peagi omaniku leidsid ning raamatute lõppedeski käidi küsimas, kas veel kirjandust on.

Malle Eigi kinnitas, et kes juba laua juurde astus, maitses ka suupisteid. Annely Kaasik lisas, et tema jaoks oli kõige huvitavam suupiste seekord puraviku​ ​bruschetta​ ​rukkinööpidega, mille oli valmistanud Katrin Lillbok. Laual oli ka toortoitu, mis ühtlasi dekoreeris lauda – juurviljadest meisterdatud jõulukuusk ja kiividest jõulupärg. „Inimesed tulid ja pildistasid,“ tõdes Annely Kaasik. „Kui tuli inimene, kes jahutooteid süüa ei saanud, siis sain vähemalt neid talle pakkuda.“

„Paljud küsisid ka, et miks me siin oleme ja mida teeme,“ tõi Malle Eigi välja inimeste uudishimu. „Siis sain rääkida, et oleme siin Rakvere kirikupäevade raames, oleme adventkogudusest ning tutvustame lihavabasid toite. Samuti kutsusin kokaklubisse.“ „Küsiti ka, kas me igapäevaselt teeme ka selliseid toite,“ tõi välja Annely Kaasik ja lisas, et pidulaud kaetakse ikka erilisteks tähtpäevadeks. Külastajad jagasid ka tunnustavaid sõnu ürituse korraldamise eest.

Lisaks kõikidele kokkadele, kes suupisteid valmistasid, tõstis Annely Kaasik esile ka nende abikaasasid. „Ka mehed olid aktiivsed osalised, nad aitasid toite vedada ja vajalikku mööblit tõsta,“ tõi ta esile meeste rolli.

Ehkki 10. detsembril toimunud kokaklubisse veel uusi osalisi ei tulnud, oli kokkadel pärast toidu valmistamist võimalus omavahel koos olla, esmaseid muljeid vahetada ja arutada, milliseid uuendusi järgmisel aastal teha võiks.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat