Ted Wilson külastas Ugandat

Avaldatud 19.2.2018, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide Peakonverentsi president Ted Wilson on hetkel külastamas Ugandat. Külastuse eesmärk on jagada koguduse liikmetele ja Uganda rahvale lootust Jeesuse peatsest tulekust.

Wilson võeti Entebbe rahvusvahelises lennujaamas vastu aplausi ja rõõmuhõisetega. Enne Kampalasse minekut peatus Wilson Lake Victoria rannas, kus toimus kohtumine pressiga. Pressikonverentsi lõppedes ta palvetas ajakirjanike pärast. Wilson tuletas ajakirjanikele meelde, et kuigi nad peavad kajastama tihti kriise ja raskeid olukordi, tuleb leida ka aega edastamaks sõnumit Jumala hoolivusest.

Entebbe linna „lennujaama koguduse“ (airport Adventist church) liikmed olid murule kokku kogunenud. Wilsoni sinna jõudes tervitasid teda kirjutes riietes laulmisrühmad. Tema kohalolek elavdas ka Uganda Uniooni ja Kesk-Uganda Liidu juhte, kes liitusid lauludega Jumala armastusest. Üllatuse osaliseks sai Ted Wilson siis, kui üks koguduse vanematest kinkis talle pildi ajast, kui Wilsoni vanemad külastasid kaheksakümnendatel Ugandat.

Õhtusöögil kohtus Peakonverentsi president ASI (Adventist-laymen’s Services and Industries – adventkoguduse toetav organisatsioon, mille keskmes on koguduseliikmete kaasatus ja panus evangeeliumi kuulutamisel) ja AYP (Adventists young professionals) esindajatega. Esitleti toredaid projekte, mida ühiselt misjonitöös tehakse. Oma sõnavõtus väljendas Wilson heameelt Uganda koguduse ühtsuse üle. Ta julgustas neid jätkuvalt püüdlema kogukonna heaolu parandamise poole ning jääma kindlaks Jumala Sõnale. „Me ei ole kurvad, vaid rõõmsad adventistid (Sadventist but Gladventists),“ ütles ta.

Kohtumine Uganda presidendiga

16. veebruaril kohtus Ted Wilson Uganda president Yoweri Museveniga tema Entebbe residentsis. Päev enne oli Ted Wilson teinud üleskutse lõpetada eksamite tegemine laupäeval, mille ta nüüd ka teemaks võttis.

Museveni, riietudes rohelisse sõjaväevormi ja mustadesse saabastesse, jättis juba kohtumise alguses kõrvale tavapärase formaalsuse ning tervitas soojalt külalisi. Lisaks Ted Wilsonile olid kohal ka tema naine Nancy ning Ida- ja Kesk-Aafrika divisjoni delegatsioon.

Rõõmsalt ja naljatledes tervitas 73-aastane president kõiki delegaate ning paljusid neist nende enda keeles. Maha istudes vaatas ta Wilsoni poole ja teatas, et „tore, kui paavst mulle koju külla tuleb.“ Kohalolnute naeru saatel vastas Wilson tasaselt, et „tema on ainult alandlik Jumala teener.“

Päev jätkus ülevaatega adventkoguduse ajaloost. Museveni huvi tõttu selgitas Wilson ka hingamispäeva põhimõtet ning arutelu jätkus hingamispäeva ja eksamite teemadel.

Kohtumise järel kirjutas Uganda president Twitteris: „Tänan pastor Wilsonit Uganda külastamise eest. Samuti tänan adventkoguduse kogukonda nende põhimõttekindluse eest. Me võtame arvesse koguduse palvet meie õppeasutustes mitte korraldada eksameid laupäeviti.“

Ta lisas: „Samuti tuleb tähele panna ka teiste kristlike denominatsioonide vajadusi, näiteks eksamitest vabastamist pühapäeval või moslemite kogukonna jaoks reedel.“


Pilte ja videoid külastusest saad vaadata Ted Wilsoni Facebookist.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat