Adventkoguduse film võitis IndieFESTil mitmeid filmiauhindu

Avaldatud 22.2.2018, allikas Adventist News Network

2015. aastal ilmunud adventkoguduse ajaloost jutustav dokumentaaldraama „Räägi sellest maailmale“ võitis mitmeid IndieFESTi auhindu. IndieFEST Film Awards on rahvusvaheline sõltumatu filmivõistlus. „Räägi sellest maailmale“ võitis kolm kategooriat: Parim kristlik film, eriotstarbeline lavastus ja veebiseeria.

Täispikk film räägib varajastest adventkoguduse pioneeridest ning nende silmitsi seismisest suure pettumuse ja raskustega soovides luua „organisatsiooni, mis oleks eesrindlik tervise, hariduse, kommunikatsiooni ja Piibli tõlgendamise osas.“1 „Räägi sellest maailmale“ võtted toimusid Kanadas, Ontario maakonnas Ottawa lähistel. Filmis osaleb üle 100 elukutselise näitleja ning see on läbi ajaloo adventkoguduse suurim filmiproduktsioon.

Filmi produtsent oli adventistist filmitegija Kyle Portbury, kes esitas filmi ka IndieFESTi võistlusele. Alates 2008. aastast on see ülemaailmne filmivõistlus „soovinud anda andekatele produtsentidele, näitlejatele, loomingulistele meeskondadele ja sisutootjatele positiivset tunnustust. Me avastame ja tunnustame nende filmiloojate saavutusi, kes toodavad kvaliteetseid filme või uut meediat.“2 Mitmed senised IndieFESTi võitjad on oma saavutustega olnud hiljem võidukad ka Emmy’de või Oscarite jagamisel.

IndieFESTi võistluse eestvedaja Rick Prickett ütles, et „kohtunikud langetavad oma otsuse iga osaleja kvaliteetsust, loomingulisust ja tehnilist aspekti silmas pidades. Need auhinnad on väärt väljendamaks kõiki neid lõputuid tunde, mis sellise silmapaistva filmi tegemiseks kuluvad.“ Portbury näeb seda võitu kui positiivset tagasisidet adventkogudusele sellesse projekti panustamise eest.

„Räägi sellest maailmale“ filmi kõneka sõnumi levimine jätkub ka sekulaarsetes kanalites. IndieFEST „reklaamib võitjaid läbi pressiteadete enam kui 40 000 filmiloojale ja filmitööstuse kontaktidele ning lisaks veel viiele suuremale ülemaailmsele meediaväljaandele.“3 Puudub mõõdik selgitamaks, kui suurt mõju see lugu meie algusaegadest lõpuks maailmas saavutab.

Eestikeelsete subtiitritega filmi saab vaadata Youtubes, valides subtiitrite valikust eesti keele ning alla laadida siit.


1 telltheworld.adventist.org/about-film

2 theindiefest.com/about-rules/

3 ibid.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat