Elva seminaril süveneti ka tervise saladustesse

Avaldatud 3.5.2008, autor Riina Stepanov

Sa töötad Uue alguse keskuses. Mis on Uus Algus ja millega see tegeleb?

Jah, seminari esimesel õhtul mainisin, et alates 2007. aastast töötan väikses adventistlikus tervisekeskuses Stenshultis Rootsis, mille aluseks on uue alguse kontseptsioon. Veel olen töötanud ühes suuremas Uue Alguse tervisekeskuses Die Arche Saksamaal. Uue alguse keskuses õpivad inimesed tundma uut algust, kõik, mis hõlmab looduslikku viisi tervenemiseks. Inimesed õpivad kasutama looduslikke ravimeid ja, mis veel tähtsam, neid ka kodus kasutama.

Mis oli sinu peamine teema avalikel tervise-koosolekutel Elvas?

Minu peamiseks eesmärgiks ettekannetes oli anda edasi palju tervisealast informatsiooni, mida inimesed vajavad selleks, et usaldada Jumalat ja olla tervemad. Samuti motiveerima inimesi uskuma Jumala eksistentsi ja Tema imelisse loomistöösse, millest peegeldub Tema iseloom ja korrapära. See tähendab, et kõik loodu vajab erilist hoolitsust ja armastust.

Missugused olid sinu kogemused tervise sõnumi jagamisega Eestis?

Mind üllatas väga laialdane reklaam, mis selleks ürituseks tehti: Elva ajalehes, adventkoguduse interneti leheküljel, samuti teatati igapäevaselt Pereraadios ja kõik see tasuta! Saksamaal oleks see kõik väga kalliks maksma läinud. Aga ma võin öelda, et Saksamaal on inimesed tervislikule elustiilile enam pühendunud kui Eesti inimesed.

Aga ma kogesin, et kui inimesed tulid terviseloengutele, siis olid nad avatud ja positiivsed ning valmis enda tervise heaks palju tegema. Üks naisterahvas, kellega sain siin tuttavaks, hakkas kohe võtma looduslikke ravimeid ja ta tervis paranes märgatavalt.

Mida saaksime Eestis ära teha, et tervise sõnum kanduks efektiivselt edasi?

Teistes riikides esmalt koolitame noori inimesi tegema tervise-misjonitööd, uue alguse kontseptsiooniga. Siis saadame neid välja kui tervisemisjonäre, tervise nõustajaid, toitumisealaseid nõustajaid, elustiili nõustajaid. Näiteks Saksamaal alustasid adventistid ühe projektiga, DVG (Deutscher Verein für Gesundheitspflege), mis on adventkoguduse terviseasutus. Selle uue alguse asutuse juures on treeningkoolid.

Lõppude lõpuks, kõige paremini saab inimestega kontakti, kui käia majast majja, sest väga harva kohtame ukse peal täiesti tervet inimest. Milline inimene ei oleks huvitatud oma raha kokkuhoidmisest ja tervemaks saamisest?

Miks sa arvad, et tervise-sõnum on väga tähtis?

Isiklikult arvan, et meil kui adventistidel on privileeg tunda tervisesõnumit, mis annab meile parema valiku ja lahenduse tervisele. On palju põhjuseid tervisesõnumi vajalikkusest. Minu jaoks on tähtsaim põhjus meie missiooni lõpule viimine. Tervisesõnum on evangeeliumi parem käsi. Kuidas saaks keha efektiivselt tööd, kui parem käsi ei tööta? On inimesi, kelleni me jõuame vaid tervisesõnumi kaudu, mitte millegi muu kaudu! Nii et me soovime jõuda paljudeni ja anda endast parim selle missiooni täitmisel. Sest Jumal andis meie jaoks oma parima. Ja kui Tema nii teeb, kas ei peaks meie endast kõike andma? Selleks oleme võimelised vaid siis, kui rakendame tervisesõnumit oma elus.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat