Mai Meie Ajas

Avaldatud 9.5.2018

Mai Meie Aja fookuses on kevadiselt soe teema: tähistamine ja rõõmustamine. Andres Ploompuu kutsub üles koos tegutsema ja koos olema, sest nendest kasvab välja rõõmustamine ja tähtpäevade tähistamine. „Niisiis, miks peaksime tähistama? Sest need toovad meid ikka ja jälle kokku ning loovad ideaalsed tingimused selleks, et seljatada erimeelsused ja elada rahus, armastuses ning üksmeeles.“ Toomas Lukk sekundeerib: „Miks mitte tähistada regulaarselt oma sünnipäeva kõrval vaimulikku sünnipäeva – mis tahes momendiks saame seda oma elus pidada, kas ristimispäeva või Jumalale alistumise otsuse päeva, või mõnd muud päeva, mil päev oli eriliselt päikeseline.“

Aprillis väisas Eestit Newboldi kolledži Vana Testamendi emeriitprofessor dr Laurence Turner, kes andis Meie Ajale intervjuu. Usutluses räägib dr Turner, miks sai tema uurimisobjektiks 1. Moosese raamat ja kuidas lugeda Vana Testamendi tekste. „Piibel kirjutati meie jaoks, aga mitte meile,“ ütleb dr Turner. Kuidas neid sõnu mõista, saate teada, kui loete intervjuud.

Meie Aeg heidab igas ajakirjas pilgu meie ajale: missugused probleemid, suundumused või teemad meie ümber praegu valitsevad. Seekord kirjutab Indrek Ploompuu teadusearmastusest ja selle kasvatamisest oma lastes, aga ka teaduse ja usu igipõlisest vastuseisust.

Heino Lukk analüüsib Kirjakoha rubriigis Jeesuse ütelust pinnu ja palgi kohta: „Pattude raskusastme üle otsustab Jumal, mitte meie, inimesed.“

Koguduse rubriigis ja Kogemuste kotikeses on vaatluse all Jeesuse teise tulemise ootamine. Terviserubriigis saab lugeda, kuidas kujunevad meie hoiakud ja kuidas neid ise aktiivselt kujundada.

Ajakirjas on veel lastele Silmatera, Ellen White’i mõtteid emadusest ja palju muud.

Ajakiri Meie Aeg jõuab kogudustesse 12. mail, ent seda saab osta ka e-poest. Ajakirja üksiknumber maksab kaks eurot.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat