Tervete suhete evangelism Kagu-Euroopas

Avaldatud 16.5.2018, allikas TEDNews

Ajalooliselt on kevad aeg, mil kuningad ja sõjaväed alustavad uusi sõjakäike. Tänapäeval on meie suurimaid sõdu abielu ja suhete purunemine – see lammuta inimeste elu.

Et selle teemaga tegeleda, korraldas Kagu-Euroopa unioon kaks kevadist evangeelset seminari, mille keskmes olid tervislik abielu ja peresuhted. Seminari viisid läbi üleilmse adventkoguduse peakonverentsi töötajad Willie ja Elaine Oliver. Peamine eesmärk oli ennetada abielustressi ja seega vältida lahusolekut ja lahutamist.

Seminar algas teleintervjuuga, milles kohalik ajakirjanik küsitles Willie Oliveri teemal, kuidas parandada oma abielu ja peresuhteid. Pärast seda osales kohalikus adventkoguduse terviseklubis Niš peetud loengus üle 160 inimese, kellest üle poole ei olnud koguduseliikmed.

Seminar jätkus kirikus teemaga „Tugevad abielud – tugevad perekonnad ja kogudused”, see aitas osalejail näha tervisliku ja õnneliku abielu ning peresuhete saladusi.

Elaine Oliver pidas seminariseeria Serbia Novi Sadi konverentsikeskuses. Ka selles seminaris oli oluline roll televisioonil, Elaine ja Willie andsid tunnipikkuse intervjuu, kus nad rääkisid abieluväärtustest Serbias, Euroopas ja kogu maailmas, aidates nõnda kuulajail saada ülevaade lihtsast, praktilisest ja tervislikust ning õnnelikust abielusuhtest. Suure huvi tõttu korrati intervjuud järmisel kahel päeval.

Seminaril käsitleti selliseid teemasid, nagu „Mida peaks igaüks teadma eduka suhtlemise kohta”, „Mida peaks igaüks teadma stressiga toimetuleku ja konfliktide lahendamise kohta”, „Mida peaks igaüks teadma abielustressi ennetamise kohta”. Pärast loenguid said kuulajad Oliveridelt küsida ka isiklikku nõu.

Intervjuude ja seminaride tõlkija, Kagu-Euroopa uniooni peretöö juht Marija Trajkovska ütles, et „need kaks kevadseminari tulid õigel ajal ja õiges kohas, need andsid usku ja kinnitasid lootust paremasse abiellu ja peresuhetesse”.

Willie Oliver ütles telesaates, et „tugeva ja õnneliku abielu tarvis armastusest üksi ei piisa. Tarvis läheb palju kannatlikkust, lahkust, mõistmist, ausust ja kindlustunnet. Sageli põhjustavad abieluprobleeme täitumata ootused, nii et me peame õppima, kuidas nendega toime tulla.” Ta märkis, et kui kohtamise ajal võivad vastandid tõmubda, siis abielus võivad need meid tülgastada. Kuid, lisas ta, „on lootust! Me saame õppida, kuidas olla paremad abikaasad ja kuidas olla isegi suurepärased abikaasad.”

Saatejuht Svetlana Petrovićile avaldas jutuajamine nii suurt mõju, et ta avaldas kohalikus ajalehes selle põhjal artikli.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat