Üllatuslik kutse esineda kuninglikul laulatusel

Avaldatud 30.5.2018, allikas TEDNews

Seitsmenda päeva adventistide koguduse Lõuna-Inglismaa koguduste liidu aseesimees Paul Lee sai kutse esineda kuninglikul laulatusel – kutse oli tema jaoks nagu välk selgest taevast.

Suurbritannia prints Harry ja tema abikaasa Meghan Markle valisid oma pulmalauluks laulu, mille sõnad kirjeldavad pühendumist ja ustavust.

Paul Lee kutsuti pulmas esinenud gospelkooriga laulma seepärast, et ta on varem selle kooriga üles astunud. Esialgu pidi Paul Lee olema asenduslaulja, aga kuna noorpaarile meeldis tema esitus, otsustati pulmapäeval laulma valida just tema.

Kuigi 1,9 miljardit inimest, kes kuninglikku laulatust otseülekandes jälgisid, ei pruukinud teada, et Paul Lee on seitsmenda päeva adventist, ei varjanud ta seda tõsiasja oma intervjuudes.

Laulatusega oli hõivatud veel teinegi adventistist muusik, Mark De Lisser, kes arranžeeris koorilaulu „Stand by Me”. Mark arranžeeris laulu algset versiooni mõttega rõhutada oma armsama kõrvale jäämist ja peegeldada abieluvandes öeldut: alates tänasest päevast, heas ja halvas, rikkuses ja vaesuses, tervises ja haiguses, armastada, hinnata, kuni surm meid lahutab. Marki jaoks oli oluline anda see sõnum kõigile paaridele kõigist kultuuridest, uskudest või uskumustest.

Briti meedias on adventistide muusika kvaliteet tuntud. Paul Lee esineb sageli BBC-s, kus veel üks adventistist muusik, Ken Burton seab muusikat ja tegeleb kontsertidega.

Paul Lee ja Ken Burton räägivad oma elust muusikaga.

Kuna Paul ja Mark osalesid kuninglikul laulatusel, on kasvanud kohaliku koguduse veebilehe ja sotsiaalmeediakanalite külastatavus, kuna inimesed soovivad nende andekate muusikute kohta rohkem teada saada.

Allikas. 

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat