Viktor Nõmmik: Siiralt otsida, et leida...

Avaldatud 8.5.2007, autor Marion Tara, allikas Meie Aeg

„Nõnda ei ole ka teie Isa tahtmine, kes on taevas, et üks neist pisukesist hukka läheks“ Mt. 18:14.

Tahame teada kes on sinu jaoks JEESUS sinu elus? Mida Ta tähendab sinu jaoks ja miks sa oled otsustanud Teda järgida?

Jeesus on PÄÄSTJA!
Räägin sulle ühe loo, mis hämmastab mind meeldivalt, kui ma sellele mõtlen – kuivõrd hea on Jumal kõigile, kes Teda otsivad! Muidugi, kui sul kuulamiseks on aega...
Selleks mul aega on.

Ta sisenes kirikusse ühel hingamispäevahommikuse jutluse ajal. Nagu hiljem selgus, selle tüdruku nimi oli Anja. Ma ei saanud isegi talle tere öelda, sest ta lahkus saalist vahetult pärast koosoleku lõppu. Nädala pärast, vaadates tütre tehtud fotosid, nägin teda taas ootamatult ühel pildil noorte seas. Nii toimuski minu esimene nn kaugtutvus temaga. Möödusid nädalad, möödus veel üks kuu. Anja ei tulnud rohkem meie jumalateenistustele ja keegi polnud teda rohkem näinud. Kuid minu südames oli rahutus, mind vaevas üha küsimus: miks ta enam meie kirikusse ei tule?

Ühest vestlusest sain juhuslikult teada, et Anja elab meie linnast 12 km kaugusel asuvas asulas. Helistanud ühele seal elavale koguduseliikmele ja selgitanud enam-vähem välja tema elukoha maja ja trepikoja, otsustasin külla minna. Selleks, et selline külastus teoks saaks, on meie kõigi jaoks vist kõige raskem endast üle saada, võita oma vastuolulised tunded, tõusta oma soojast kohast ja sirutada käsi võõrale inimesele. Ka mind valdasid mingil ajal kahtlused sellest, kuidas niisama lihtsalt võõrasse korterisse siseneda. Lõppude lõpuks – võtnud kaasa mõned kingitused, istusin autosse ja sõitsin sinna – ei tea isegi kuhu!
See oli ebatavaline kohtumine, mida on raske ümber jutustada! Selgus, et Anja isa on alkohoolik, ema töötu ja materiaalsetes raskustes ning külastab kohalikku baptistikogudust. Aga Anjal, kes kord imeliselt uppumissurmast pääsenud oli, on nahavähk ja selleks ajaks oli tal olnud juba mitu operatsiooni. Nii hakkasime suhtlema ja koos palvetama.

Elu koosneb väikestest detailidest ja vahel on nii, et just tähtsusetud asjad mõjutavad suurte asjade käiku. Näiteks, raha puudumine mõjutab seda, et ei ole võimalust sõita kirikusse või seminarile. Vahel tuleb selliste probleemide lahendus spontaanselt – otsid üles oma rahakoti, võtad välja raha ja kutsud inimest tulema.

Tagasi vaadates hämmastab mind Jumala hoolitsus ja juhtimine. Mõne aja pärast pakuti Anja emale tööd kohalikus lastekodus. Anja ise aga, võitnud oma hirmud, läbis seminarikursused, sai ristitud ja temast sai kohaliku koguduse aktiivne liige. Nüüd võib teda sageli näha klaveri taga üldlaule saatmas ja kuulda meie Head Jumalat kiitvaid laule laulmas. Mõni kuu tagasi rääkis ta rõõmupisaratega kõigile, et pärast meie palveid tema tervise pärast tuvastasid teda uurinud arstid, et ta ei vaja rohkem operatsioone, kuna on terve.

Kas pole see ime? Tõepoolest, see lugu hämmastab mind meeldivalt iga kord, kui ma sellele mõtlen. Kui hea on Jumal kõigile, kes Teda otsivad! Jeesus on tõeline Päästja!Meesterahvad ei ole väga ennast tunnistajana välja pakkumas. Me kõik oleme vigased ja vajame julgustust, et edasi minna. Mida sa Jumalalt saad ja kui kaugele sa tahad Temaga minna?

Jumal on See, kes mulle andestab, kes mind julgustab ja kes meid päästab. Jumalaga koos tahan minna läbi rõõmudest ja kurbusest, kaotustest ja võitudest – kuni jõuame sinna, kus unustame valu, pisarad ja kõik negatiivse. Kuid, toetudes oma kogemustele, tahaks teha üleskutse! Armsad õed ja vennad! Ärge andke mõtlematult kõiki probleeme üle Jumalale, vaid osalege neis siiralt ja ennastohverdavalt –armastusega – vastavalt oma võimetele.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat