Peakoosolek 2007: Adventistide Koguduste Eesti Liidu 36. peakoosolek alustas tööd

Avaldatud 7.6.2007, allikas Meie Aeg

Neljapäeval, 7. juunil kogunesid Adventisitide Koguduste Eesti Liidu (AKEL) delegaadid Tartu adventkirikusse 36. peakoosolekule.

Avapalvuse pidanud Balti Uniooni esimees pastor Valdis Zilgalvis vaatas tagasi ülemaailmse adventkiriku viimaste aastate arengule ja tõdes, et meie koguduse kasv on olnud märkimisväärne. Samas mainis ta ka ära, et viimase 5 aasta jooksul on kogudusest lahutatud umbes poolteist miljonit inimest. „Nad ei tule tagasi,“ ütles pastor Zilgalvis.

„Jeesus kutsub meid tagasi esimese armastuse juurde,“ rääkis Zilgalvis. Ta tõdes, et erinevad Piibli kommentaatorid näevad seda teksti erinevalt. Osad arvavad, et siin räägitakse inimlikest suhetest, teised siiski, et see käsitleb Jumala ja inimese vahelist armastust. „Mida meie arvame, kas meil on tähtis pöörduda tagasi esimese armastuse juurde,“ küsis Zilgalvis. „Nendest, kes kogudusest lahkusid, 37% ütlesid, et nad ei kogenud armastust koguduses. Me püüame ju rääkida armastusest, kuid vahel seda on raske näha. Kuidas lahendada see probleem?“

„Piibel ütleb, et sellele, kes võidab annab Jumal võimaluse süüa elupuu viljast. Seda tõotatakse neile, kes tulevad selle armastuse juurde,“ kinnitas Zilgalvis head sõnumit.

„Jeesus on nähtamatul kujul oma koguduse hulgas. Ta on ka täna nähtamatul kujul meie hulgas,“ ütles pastor Zilgalvis. „Me peame sirutama oma usukäed ja võtma Tema õnnistused vastu.“

Avapalvuse järel kutsus pastor Tõnu Jugar peakonverentsi delegaate ühisele palvele.
Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat