Adventülikoolide tudengid aitavad ehitada kooli Brasiilias

Avaldatud 6.7.2018, allikas Adventist Review

Üle 200 õpilase Põhja- ja Lõuna-Ameerikast lähevad peagi oma esimesele seikluslikule ADRA ehitusprojektile, mis algab 8. juulil. Noored veedavad kaks nädalat oma suvest ilma netiühenduseta ja magavad võrkkiiges, mis on püstitatud Amazoni jõel seilavale paadile.

ADRA on teinud koostööd kuue Põhja-Ameerika adventülikooliga: Andrewsi ülikool, Ketteringi kolledž, La Sierra ülikool, Loma Linda ülikool, Oakwoodi ülikool ja Walla Walla ülikool. Koostöös käivitati ADRA esimene projekt Connections Extreme. Connections on ADRA rahvusvaheline vabatahtlike programm, mille kaudu teenimisele orienteeritud inimesed saavad osaleda ADRA missioonis ja muuta maailma.

Tänavu reisib ADRA Connections’i meeskond ja üle 80 tudengi adventülikoolidest Amazoni, et aidata lõpetada Brasiilias asuva Massauri adventistliku tehnikakooli (ETAM) ehitamistööd. ETAMi tehnikakooli linnakusse kuulub 20 hoonet. Ehitustöödele tuleb appi ka Brasiilia Centro Universitário Adventista de Sao Paulo 100 vabatahtlikku üliõpilast. Kool, mis avati mitteametlikult 2016. aastal, on esimene omataoline, mis selles kogukonnas ehitatud, ehitustööd lõpevad tänavu juulis vabatahtlike abiga.

Tudengitest vabatahtlikud aitavad ehitada õpperuume, ühiselamut, kohvikut, misjonimaja ja raamatukogu. Sisseõnnistamistseremoonia on kavas reisi lõpus, mil kool ametlikult avatakse. ETAMi 44 õpilast vanuses 5–14 aastat saavad esmakordselt oma elus õppida betoonist ehitatud hoones.

„Selle reisi ajal saavad tudengid ADRA kohta teavet ning avastada maailma enneolematul moel,” ütles ADRA Connections’i juht Adam Wamack. „Brasiilias töötavad nad projektides, mis hõlmavad joonistamist, keraamikat ja mööbli kokkupanemist. Selles kohas ei ole netiühendust ja tudengid magavad võrkkiiges, seega on huvitav näha, kuidas nad toime tulevad.” Wamack lisas, et tulevikus on plaanis veel reise ja need on avatud vabatahtlikele igast vanuserühmast.

Tudengid, kes on ADRA Connections’i peamine sihtgrupp, on programmi kiitnud ning väljendanud, kui tähendusrikas see kogemus on nende jaoks olnud. „Oli ainulaadne kogemus elada kümme päeva paadis – ma ei unusta seda kunagi!” ütles Arusha.

Teine üliõpilane, Andy, kes on samuti ADRA Connections’i projektis osalenud, ütles: „See reis avas minu silmad teiste inimeste vajaduste suhtes ja nüüd ma tunnen tõesti, et ma saan midagi muuta.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat