Peakoosolek 2007: LASTEOSAKONNA ARUANNE

Avaldatud 7.6.2007, autor Annely Kaasik

Lastetöö toimub 16 koguduses, puudub Raplas, Paides ja Sillamäel.

2006 a. lõpu seisuga oli kogudustes kokku koguduseliikmete lapsi 174 ja mittekoguduseliikmete lapsi 15.

2004 toimus Tartus lastetunni õpetajatele 2 koolitust.
Ühisüritusena lastele Laulupäev.

Ühiseid üritusi oli 2005 aastal kolm:

Aasta alguses saime kokku lasteõpetajatega 23.jaanuaril.2005 Tartus. Seal oli Anne Vahtramäe ettevalmistanud sisuka koolituse, kus ta jagas lasteõpetajatega kogemusi laste Piiblitunni ettevalmistamisest läbiviimiseni. Saime ülevaate interneti kasutamisest lastetöös.

Jagati vajalikke materjale. Kohal oli 21 lasteõpetajat , esindatud oli üheksa kogudust.

5. juunil.2005 toimus Tartus Lastelaulupäev, korraldajaks Anne Vahtramäe. Kohal oli lapsi üle 40. Lastel oli tore kokku saada ja laulda. Toimus ka joonistusvõistlus. Eelnevalt saadetud joonistuste hulgast valiti välja igast vanusegrupist parimad. Joonistusvõistluse võitjad said endale mälestuseks vahvad kruusid.

18.septembril.2005 oli Rakveres lasteõpetajate seminar. Alla Nõmmik oli selleks ettevalmistanud materjali ja rääkis seal laste väärkohtlemisest ja väärkoheldud laste äratundmisest ja aitamisest. Teises osas saime kõik näidata oma oskusi lastetunni elavaks tegemisel, et sellest tunnist saaks iga laps midagi enda jaoks kaasa. Kohal oli 12 lasteõpetajat, kuuest kogudusest.

Nelipüha päeval 4. juunil. 2006 toimus Haapsalus Laste Laulupäev. See oli juba viies aasta kui lapsed ühiselt kokku tulid laulma. Nagu eelmisel aastal nii ka nüüd oli joonistusvõistlus, parimad said auhinnad. Kohale tuli laulma üle 40 lapse.

9. ja 10. septembril toimus Lätis, Riia Adventkirikus, laste-ja naistetöö seminar, mille viis läbi TEDi laste- ja naisteteenistuse juht Anne-May Wollan.

Eestist võtsid seminarist osa Madli Vahtramäe, Aurelia Brett Roos, Kaile Tuvi, Mare Maurer, Signe Kruus, Hellevi Nõmmik, Merle Kopli, Ülle Ploompuu, Galina Lõhmus ja Annely Kaasik.

Laupäeval oli laste õpetajatele seminar ning pühapäeval naistetöö tegijatele seminar.

Lastetöö seminaril rääkis Anne-May Wollan meile Jumala unistusest ja igatsusest, sellest on kirjutatud 5. Ms.6:1-9 “...Ja needsinased sõnad...jäägu Su südamesse! Kinnita neid oma lastele kõvasti ja kõnele neist kojas istudes ja teed käies, magama heites ja üles tõustes!...” Seal rõhutati väga lapsevanemate tähtsust laste suunamisel Jeesuse juurde.

22.oktoobril said lasteõpetajad kokku Tartus. Anne Vahtramäe rääkis teemal “Terve enesehinnang ja usk”. Põhiproblemaatika seisneb selles, kuidas saavad täiskasvanud aidata lastel kujundada tervet enesehinnangut ja head suhtumist iseendasse, kui ühiskonnal pole usu suhtes just kõige avatumat mõtlemist.

Teiseks teemaks oli: “Kasvatades lapsi, kes on tugevad Jumalas”.

Kohal oli 25 lastetöö tegijat kaheksast kogudusest.

Aasta algusest alustati lastetöö materjalide tõlkimist ja tänu tublidele noortele tõlkijatele said õpetajad Tartus materjalid kätte.

Hingamispäeviti toimuvad kogudustes lastetunnid ja lauluharjutused. Tore on, et lapsed osalevad palju jumalateenistustel, kas siis lauluga, pillilugudega, näidenditega või luuletusi lugedes.

Lastele väga meeldib, et enne jutlust on nendele väike osa ja nad saavad lastejuttu kuulata.

Paljudes kogudustes on laste poolt sisustatud isadepäeva-, emadepäeva- ja jõulukoosolekud.

On palju huvitavaid üritusi mida erinevates kogudustes lastega läbi viiakse. Käiakse looduses matkamas, talvel suusatatamas, kelgutatamas, suvel ujumas, tähistatakse koos vastlapäeva, peetakse laste sünnipäevi.

Suuremate ürituste ajal: Piibli-Pallipäevad, Perelaager, Kevadpidustused ja Noortepäevad – ka sel ajal on eraldi toimunud lastetunnid.

AKEL lasteosakonna juht
Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat