Kompassi kogudus kutsub suurele avajumalateenistusele

Avaldatud 9.7.2018, autor Mervi Cederström

Mõni vaikselt kulgev küpsemisprotsess võtab nii kaua aega, et kui protsessi lõpus tagasi selle algusesse vaadata, siis on algus ammu kurvi taha kadunud ja meelest läinud. Nii võiks kirjeldada ka Kompassi meeskonna teed uue koguduse rajamise suunas. Millal ja kuidas täpselt see mõte sündis ja erinevate koguduseliikmete peas küpses, ei olegi enam väga lihtne öelda. Kindel on aga see, et selle mitmeaastase teekonna kestel on ühiselt väikegrupina koos käidud, piiblisalme pähe õpitud ja palvetatud, unistatud ja sihikindlalt tegutsetud. Loomulikult on selle kõige juurde käinud ka kahtlused ja küsimärgid, aga Jumal on oma armus küsimustele vastuse leidnud ning kahtlusi hajutanud.

2018. aasta veebruari alguseks oli koguduse rajamise idee nii küpseks saanud, et Tallinna I kogudus sai Kompassi kogudusepistiku palve ja heade soovidega teele saata. Sellest ajast alates on Kompassi tuumik koos lähemate sõpradega regulaarselt hingamispäevahommikuti jumalateenistusi korraldanud. Kokku saadakse Terve Elu Keskuse ruumides Tondil. Samal ajal on jätkunud aktiivne tegutsemine Pirita linnaosas, kus kohaliku omavalitsusega on tekkinud väga head ja usalduslikud suhted. Pirital teatakse Kompassi meeskonda piisavalt hästi, et meid aeg-ajalt ürituste korraldamisele appi kutsutakse, lisaks on Kompass saanud seal jätkata oma heategevusliku tööga. Üheks järgmiseks heategevusliku suunitlusega ürituseks on Merivälja kodukohvikute päev 26. augustil, kui koogiga maiustamise kõrval saab annetada ka vähiravifondile “Kingitud elu”. Kompassi kohvik on alates kella 12st avatud perekond Lobjaka koduõuel Lodjapuu tee 24. Kõik on teretulnud! Sügiseseks suuremaks misjoniürituseks on aga teine Kompassi heategevusjooks, mis toimub 30. septembril ja mille osavõtutasu annetame Tallinna ja Harjumaa Autismiühingule tugigruppide läbiviimiseks. Ka sellele sportlikule päevale on kõik oodatud!

Veel innukamalt ootame aga 8. septembri hommikut, kui toimub Kompassi koguduse suur avajumalateenistus. Viimase poole aasta jooksul oleme saanud hingamispäevahommikusi kogunemisi harjutada ja jagada omavahel vastutusalasid ning tööülesandeid. Nüüd oleme valmis oma uksed kõigile inimestele avama. 8. septembri hommikul kell 11 on nii koguduseliikmed kui ka meie kogudusekauged sõbrad oodatud Terve Elu Keskuse (Tondi 26) suurde saali, kus saab alguse esimene neljaosaline teenistusteseeria, mis lõpeb 29. septembril toimuva esimese pühaõhtusöömaaja talitusega. Eriliselt on oodatud noored täiskasvanud, kellele Kompassi kogudus ongi rajatud. Kompassi kogudusepistiku juht Liisu Jallai kommenteerib: “See protsess on olnud üks imeline rännak! Rännak just seetõttu, et teel on olnud nii mägesid kui orge, kuid nagu Jumal on meile tõotanud: “Ka kui ma kõnniksin surmavarju orus, ei karda ma kurja, sest sina oled minuga”. Jumal on pannud kokku ühe suurepärase meeskonna, kus kõik liikmed on panustanud oma aja, vahendid, oskused ja südame Jumala töö jaoks. Võin terve meeskonna eest öelda, et Jumal on õpetanud, kasvatanud ja juhtinud meid igal sammul ning see kogemus, mis Ta meile on andnud, on hindamatu! On üüratult põnev ja imeline näha Jumala tööd nii lähedalt ning olla kogu aeg selle sees! Selleks kutsume kõiki suure õhinaga tähistama seda, mida Jumal meie läbi ja meie jaoks teinud on ning teeb seda ka edaspidi! Olete kõik väga oodatud! Teie kohalolek tähendab meile palju ning näitab, et olete meie kõrval! Kohtume peagi!”

Soovime kõiki Eesti adventkoguduse liikmeid üles kutsuda, et te palvetaksite Kompassi koguduse pärast ja ühtlasi mõtleksite oma Tallinnas elavate noorte sõprade peale, kellega võiksite infot Kompassi tegemiste kohta jagada. Meie südamesoov on, et Kompassist saaks paljude noorte vaimulik kodu, kus me võiksime üksteist toetades järjest enam Jeesuse sarnaseks muutuda.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat