Kaks Jamaica pastorit said kõrgeima tunnustuse osaliseks

Avaldatud 10.7.2018, allikas Adventist Review

Viieteistkümne jamaicalase seas, kes said kõrge tunnustuse – Governor General’s Achievement Award – osaliseks, oli kaks seitsmenda päeva adventistide koguduse pastorit.

Gordon Lindsay on Jamaica kirdeosa noortejuht ja Omar Oliphant pastor. Nad mõlemad said juuni lõpus toimunud auhinnatseremoonial kõrge tunnustuse osaliseks.

Gordon Lindsay on oma töös ehitanud üles head suhted kogukonnagruppidega, mõjutades nõnda paljude inimeste elu väljaspool kogudust. Ta on Jamaica politseijõudude vabatahtlik, mis on andnud talle palju oskusi ja projekte tööks noortega. Lindsay on koordineerinud kogukonna toiduprogramme ja juhatanud kodu ehitamist kodutule mehele. Praegu koordineerib ta kahte programmi – Pringle lastekodu arendamine ja Impact Annotto Bay, neist teise eesmärk on nõustada noori ja pakkuda neile tegevusi, et vähendada kuritegevust ja vägivalda.

„Selle prestiižse auhinna vastuvõtmine muudab mind alandlikuks,” ütles Lindsay. „Tehes neid töid, mida ma olen teinud, ja töötades praeguste projektide juures, ei ole mul olnud soovi saada autasu või tunnustuse osaliseks, ma otsin neid tegevusi, mida Jeesus oleks teinud, kui Ta oleks inimesena siin.”

Lindsay tsiteeris hiljuti meie seast lahkunud Delroy Gordonit: „Inimkonna teenimine on renditasu, mida ma maksan selle eest, et saan hingata.”

Oliphant sõnas, et sellise autasu saamine on suur au, ja pühendas selle noortele, keda ta on teeninud. „See on kutse astuda edasi sel teenimise teel, mis mõjutab minu kogukonda ja minu põlvkonda,” lisas ta.

„Südamest, mis on täidetud tänulikkusega, tänan igaüht, kes on aidanud minu elu kujundada ja juhendanud mind siia, kus olen. Inspireerigu see autasu veelgi rohkemaid olema iseenda parim versioon,” ütles Oliphant.

Oliphant, kes on Põhja-Jamaica endine noortejuht, töötab nüüd väga erinevatel aladel. Tema tööpiirkond, St Anni maakond saab palju kasu Oliphanti algatatud fondist, St Anni haiglale korraldatud annetuskampaaniatest ja teistest kampaaniatest. Fondiga Save-A-Youth on kolme aasta jooksul kogutud üle miljoni Jamaica dollari (6500 eurot), et teha lastele dialüüsi ja teisi protseduure. Samal ajal on ta korraldanud noorteüritusi, debatte, juhendanud noortelavastusi ja muusikale.

Alates 1991. aastast, mil antakse välja autasu Governor General’s Achievement Award, on seda omistatud inimestele, kes ei ole varem ühtegi riiklikku autasu saanud, kes on saavutanud hiilgavaid akadeemilisi tulemusi või teeninud silmapaistval moel oma kodukonda.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat