Juuli Meie Ajas

Avaldatud 12.7.2018

Aasta seitsmenda ajakirjaumbri fookuses on noored täiskasvanud, kelle põlvkonda nimetatakse Y-põlvkonnaks või ka millenniumilasteks ja kelle põlvkond on ajaloo suurim põlvkond. Uurime, kuidas suhtub Y-põlvkond religiooni, adventkoguduse põhitõdedesse ning mis hoiab neid noori koguduses. „Kuidas hoida minusuguseid noori kirikus?” küsib üks Ameerika noor täiskasvanu ja vastab: „Millenniumilastest peaksid esinejate asemel saama osalejad.”

Juba pea kuu aega kestnud jalgpalli MM andis mõtteid Andres Ploompuule, kes sedastab: „Eesmärk on vastast võita. Ei piisa vaid heast mängust.” Kuidas paigutab Andres koguduse tegemised MM-i raamesse, seda saab lugeda ajakirjast.

Koguduse rubriigis esitatakse küsimus, kuidas saab üks liikumine enda algushetkeks pidada suurt pettumust, ja võrreldakse varakristliku koguduse kujunemislugu adventkoguduse algusega.

Terviserubriigis on elustiilikoolituse „Loomine ja tervis” osad jõudnud toitumise juurde, kus ühelt poolt saame teada juba teadaoleva tõe – oled see, mida sööd, ent samas antakse juhiseid, kuidas ja mida süüa, et olla parem mina.

Kirjakoha rubriigis võtab Heino Lukk vaatluse alla koguduste kooskäimise üleskutse, mille Paulus pani kirja juba kaks tuhat aastat tagasi: „Jumala kogudus on sõpruskond, mis rajaneb ühisel usul Jumalasse ja Tema Poja päästetöösse, nii nagu sellest räägib Piibel.”

Aleksandr Tsugai küsib Noore pere tee viimases mõtiskluses, kas oleks mõistlikum muuta ennast või vahetada abikaasat. „Võib olla raske alustada pikka protsessi, mille käigus sa lubad Jumalal teha endast uus inimene. Aga see teeb elu lihtsamaks, abielu ilusamaks, igapäevaelu õnnelikumaks.”

Ajakirjas on ka Kogemuste kotike, Silmatera lastele, Epiloog ning järjejutt Mary tegemistest Aafrika džunglis.

Ajakiri jõuab kogudustesse eeloleval hingamispäeval, 14. juulil. Ajakirja üksiknumber maksab kaks eurot, ajakirja saab tellida nii paber- kui pdf-formaadis siit.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat