Inter-Ameerika divsjon tähistas divisjoni kauaaegse presidendi Israel Leito pühendunud tööd

Avaldatud 18.7.2018, allikas Adventist Review

Paljud koguduse töötajad, kolleegid, pereliikmed ja sõbrad tulid 11. juulil kokku, et tähistada Inter-Ameerika divisjoni (IAD) presidendi Israel Leito (pildil paremal, laulab koos kooriga) pikka ametiaega. Leito, kes on pikima staažiga divisjoni president, lahkub ametist 1. augusti seisuga.

„Me oleme täna siia tulnud, et tänada Issandat Ludmilla ja pastor Leito töö eest Inter-Ameerika divisjonis,” ütles IAD vastvalitud uus president Elie Henry (pildil paremal, lausub tänusõnu). „Pärast nii paljusid aastaid koos soovis meie kogudusepere seda hetke tähistada.”

„Sa oled olnud mentor, äärmiselt hea nõuandja ja imeline eeskuju,” ütles Henry, kes on Leito kõrval töötanud üle 15 aasta.

Henry luges ette üleilmse koguduse presidendi Ted N. C. Wilsoni ja tema abikaasa Nancy tervituse. „Annan seitsmenda päeva adventistide üleilmse koguduse poolt edasi tänusõnad, et Jumal on pastor Leitot ja tema abikaasat nende töös juhatanud. Olnud osakonnajuhid ja koguduse juhtkonnas, on nad olnud abiks tuhandetele inimestele üle maailma,” kirjutas Wilson oma tervituses.

Üleilmse koguduse juhtkonnast oli kohale tulnud mitu asepresidenti, aga ka IAD haldusala 24 uniooni juhid, kes tunnustasid Leitosid nende pühendumise ja kogudusejuhtimise eest kõigil neil aastail kuni lahkumispeoni 11. juulil. Pidustusele olid tulnud väga paljud töötajad, kes on aastate jooksul Leito alluvuses töötanud.

IAD endine president George W. Brown kõneles heldelt koguduse kasvust IAD-s alates ajast, mil Leito temalt tööjärje üle võttis.

„Kui ma 1993. aastal lahkusin, oli meie piirkonnas 11 uniooni ja 64 misjonipõldu ning 1,5 miljonit koguduseliiget,” sõnas Brown. „Nüüd, kui pastor Leito lahkub, on 24 uniooni, üle 150 misjonipõllu ja, kiidetud olgu Jumal, 3,8 miljonit koguduseliiget. See ei ole tavaline saavutus, seega kiidan oma sõpra ja töökaaslast ning tema abikaasat.”

Leito tänas omalt poolt endiseid IAD juhte, kes panid aluse koguduse edule enne tema ametiaega.

„Me peame jätkama tööd – valmistada inimesi ette Issanda tulemiseks,” ütles Leito. Ta julgustas koguduse praegust admistratsiooni ja juhte minema alati uuenduslike viisidega edasi, mitte kartma proovida uusi asju, austama koguduse juhtnööre ja asetama inimesed oludest ning reeglitest ettepoole.

„Mõelge sellele, kuidas teie otsused mõjutavad teiste elu,” ütles Leito. „Inter-Ameerika divisjonil on hea tulevik. Jumal juhib meid ja ees on veel palju tööd, päästmist ootavad paljud hinged.”

Leito rääkis oma unistustest, mis on tema ametist lahkudes täitumata jäänud.

„Mulle oleks väga meeldinud näha, kuidas Tobascosse tekib kuues Mehhiko unioon,” ütles ta. Lisaks sellele soovinuks ta näha, kuidas rohkemad misjonipõllud oleksid organiseerunud koguduste liitudeks, ning et õpetajad saanuksid kõrgemat palka.

„Ma soovin näha kogudust, kus noori aktsepteeritakse täielikult, kus nad saavad tunda end uuendusmeelsetena ja varustatuna juhtima kogudust,” lisas ta.

Leito tänas IAD juhtkonda ja töötajaid nende pühendunud töö eest koguduse misjonitöös ning kinnitas, et Henryl on väga hea administratiivne, akadeemiline ja pastoraalne kogemus, et võtta üle divisjoni presidendi ametikoht.

„Mingem edasi usus, sest Jumal juhib meid,” ütles Leito lõpetuseks.

Seitsmenda päeva adventistide üleilmses koguduses on 13 divisjoni. Inter-Ameerika divisjoni kuuluvad Mehhiko, Kariibi mere saared, Kesk-Ameerika ja Lõuna-Ameerika viis kõige põhjapoolsemat riiki.  3,5 miljoni koguduseliikmega on selles divisjonis 13 divisjonist kõige rohkem koguduseliikmeid. Selles piirkonnas on umbes 11 000 adventkogudust ja rahvaarv 280 miljonit inimest. 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat