Lõuna-Ameerikas osaleb noorteprojektides 180 000 noort

Avaldatud 24.7.2018, allikas Adventist Review

Tänavu juulis veedab pea 100 000 seitsmenda päeva adventistist noort kaheksast Lõuna-Ameerika riigist oma suvepuhkuse Kaalebi missioonil – algatus, mille raames tehakse kogukonna- ja misjonitööd.

Aasta alguses, jaanuaris osales misjoniprojektis 80 000 noort, nüüd lisandub veel vabatahtlikke. Kaalebi missiooni raames rännatakse tavaliselt paigusse, kus ei ole adventiste, ning jagatakse Piibli põhjal sõnumit lootusest.

Selle aasta projekti keskmes on piirkondade ja rahvaste vahel kultuurivahetuse edendamine, ütles Lõuna-Ameerika divisjoni noortejuht Carlos Campitelli (pildil). „Me töötame selle nimel, et ületada piire,” sõnas ta. „Me paneme oma usu tegudesse – see on noorteosakonna esimene eesmärk: päästa patust ja juhatada teenimisse.”

Campitelli selgitas, et esimest korda prooviti seda projekti tänavu jaanuaris. „Nüüd, juulis, töötavad Uruguai ja Brasiilia noored Paraguais, veel brasiillasi on Boliivias,” ütles ta. „Mõned brasiillased tulid väga kauge maa tagant Rio de Janeirost Argentinasse ja ka vastupidi.”

Nende noorte arv, kes soovivad kogukonnaprojektides osaleda, on pidevalt kasvanud. Põhja-Brasiilias soovis erinevates projektides osaleda üle 30 000 noore, ütlesid Lõuna-Ameerika kogudusejuhid. Meie algatused on äratanud misjonivaimu, ütles Campitelli. Ta selgitas, et misjonireisid vallandavad sageli noortes uinuva potentsiaali ja misjonimeelsuse. Ta lisas, et ka need noored, kes on oma kodukoguduses olnud passiivsed, teevad sageli pärast teiste teenimist kannapöörde ja neist saavad lõpuks juhid.

On olnud ka eluaegse misjonikutse kogemusi. „Paljud noored on pärast Kaalebi missiooni otsustanud saada vastav haridus, et töötada adventkoguduse pastorina,” sõnas Campitelli. „On neid, kes on valinud misjonärikutse terveks eluks.”

Caalebi missioon on laiapõhjaline algatus, mida saab kohaldada oma kodukoguduses või laiemalt. Campitelli selgitas, et vahendid tulevad divisjoni peakorterist, kuid strateegiad ja teostusviisid töötatakse välja kohalikul tasandil. „Iga projekti tähtajad ja kestus sõltuvad paigust, kus neid läbi viiakse.”

Campitelli ütles, et kogudusejuhid usuvad noortesse ja nende potentsiaali; nii vanad kui noored koguduseliikmed saavad koos kasvada ja edasi minna. „Kui vanad ja noored mõistavad, et nad saavad juhtimise vastutusi jagada, on noored motiveeritumad ja saavutatakse paremaid tulemusi.”

Suurim väljakutse on pakkuda programmis osalevatele noortele korralikku koolitust, tunnistas Campitelli. „Me soovime neid enne väljasaatmist koolitada, sest soovime olla kindlad, et kui nad sihtkohas tegutsema hakkavad, teavad nad, mida teha ja kuidas seda teha.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat