Inglismaa evangelismikooli lõpetas 1000. õpilane

Avaldatud 25.7.2018, allikas TEDNews

Lõuna-Inglismaa koguduste liidus on kuus aastat tegutsenud evangelismikool Go School of Evangelism. Möödunud kuul lõpetas kooli tuhandes õpilane. Selle õppeaasta lõppedes sai lõputunnistuse 171 õpilast.

Hingamispäeva, 23. juuni pärastlõunal, liidu iga-aastasel laagrkoosolekul kutsus Trans-Euroopa divisjoni president Raafat Kamal (pildil) õpilasi üles usaldama oma teel misjonärina Jumalat. Kamal tunnustas Briti uniooni juhtkonda, uniooni isikliku teenistuse juhti Kirk Thomast, Lõuna-Inglismaa koguduste liidu isikliku teenistuse juhti Michael Mbuid ning paljusid õpetajaid, kes on misjonikoolis väga palju kaasa aidanud.

Pöördudes lõpetajate poole, tuletas Kamal neile meelde, et nad ei kaotaks silmist seitsmenda päeva adventistide olemasolu peamist põhjust. „Meie peamine eesmärk,” ütles ta, „on kutsuda inimesi Jeesuse Kristuse jüngriks, kuulutada igavest evangeeliumi, mis on kätketud kolme ingli sõnumisse, ning valmistada inimesi ette Kristuse peatseks tagasitulemiseks.”

Kamal rõhutas kolme punkti. „Esiteks, küsige ikka, miks te olete siin. Mis on see eesmärk, mille Jumal on teie südamesse ja pähe pannud. Uskuge seda, meenutage seda, võtke see vastu, olge selle suhtes kirglikud, kirjutage sellest, rääkige sellest, hüüdke seda, elage seda ja uurige Jumala Sõna. Sest kui te seda ei tee, siis kaotate sihi silmist.”

Ta lisas: „Me oleme olemas selleks, et tutvustada maailmale Jumalat ja Teda ülistada. Meie tõeline eesmärk on selge siis, kui vaatame Jeesusele Kristusele.”

Kamal sõnas, et kristlased on kutsutud tegema uusi jüngreid. „Jumala vastus inimese langemisele 1. Moosese 3. peatükis on kutse misjonitööle. See tähendab et me peame otsima, minema, päästma, tervistama, andma uusi võimalusi. Kutsega teenistusse soovib Jumal meid innustada kutsuma nii paljusid kui võimalik – meie perest, naabritest, sõpradest, kolleegidest.”

Kamali kolmas rõhuasetus oli, et lõpetajad vajavad eluolude suhtes positiivset suhtumist. „Inimeselt ei saa ära võtta tema sisimaid väärtusi. Vaatamata raskustele, valule ja kannatustele tuleme toime, kui teenime Jumalat,” ütles ta. „Jumalalt saadud väärtused on palju olulisemad kui välised olud. Missugused tahes on olud, teie võite otsustada valida Kristuse-sarnase suhtumise.”

Tänavune rühm lõpetajaid oli evangelismikooli suurim alates selle algusest. Programmi alguses oli selles kuus kursust, nüüd on see arv kasvanud kahekümneni. Teiste seas õpetatakse aineid nagu kogukonnaevangelism, andestus, stressiteraapia, briti viipekeel ja moslemisuhted.

Mbui sõnas, et koolituskeskused on nüüdseks liidu viies piirkonnas. „Isikliku teenistuse osakonna nägemus on, et selles koolituses osaleks iga kogudus,” lisas ta.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat