Adventkirik ordineeris esimesed juudist pastorid Iisraelis

Avaldatud 6.7.2007, allikas Adventist News Network

Misjonärid, kellest ükski ei ole olnud juut, on jaganud seitsmenda päeva adventkiriku sõnumit lootusest Iisraelis alates 1898. aastast. Kuid käesoleva aasta 16. juunil ordineeriti esimesed juudisoost pastorid evangeeliumit kuulutama.

Oleg Elkine ja Valentine Novgorodsky liituvad nüüd nelja teise pastoriga, et teenida umbes 800 adventkoguduse liiget Iisraelis. Kuigi kumbki pastoritest ei ole sündinud Iisraelis, saab igaüks, kes on juut või kelle vanemad või vanavanemad on juudid, automaatselt Iisraeli kodakondsuse.

Algselt Ukrainas elanud Novgorodsky mäletab, et ta palvetas 15 aastat tagasi Iisraeli teenima tulemise võimaluse pärast.

”Nüüd kui ma olen elanud kaheksa aastat Iisraelis ja mind on ordineeritud tunnen, et mu palvetele on vastatud,” ütles Novgorodsky.

Adventkiriku president Iisraelis, Richard Elofer, ütles, et ordinatsioon oli “ajalooline” ja oluline areng kirikutöös.

”Kuni umbes 10 aasta taguse ajani oli kiriku juhtkond Iisraelis täielikult välismaine,” ütles Elofer. “Täna on kirikul iisraellastest pastorid, mis vähendab kultuurilist barjääri. Tundub, et seeläbi saavutab kirik suurema legitiimsuse Iisraelis ja pastorid omavad kindlasti ka suuremat mõju kogukonnale.”

Iisraelis on umbes 800 adventisti, kes teenivad 15 koguduses. 10 aastat tagasi oli seal 300 liiget ja viis kogudust.

Mõlemad ordineeritud pastorid omandasid teoloogilise kõrghariduse Zaoksky Adventülikoolis Venemaal ja teevad nüüd oma magistritööd.
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat