Noortejuhtide kongressil uuritakse adventistlikku identiteeti

Avaldatud 1.8.2018, allikas TEDNews

„Kui me ei tea, kes me oleme, siis me ei tea ka seda, miks me oleme,” ütles pastor David Asscherick üleilmsel noortejuhtide kongressil Kasselis Saksamaal. Esimese põlvkonna seitsmenda päeva adventistina esitas ta noortejuhtidele väljakutse: „Kui te seda ei tea, siis olete kummalised!”

See mõte oli ebamugav, kuid jälgis nimekirja omadustest, mis meid kokku on toonud. Ta sõnastas meie ühise omaduse, lisaks sellele, et me oleme elus ja oleme inimesed: meid ühendab monoteism kristlus, 500 aastat protestantismi ja täna see, et me oleme adventistid.

Jah, kinnitas ta, „me oleme kummalised”. Aga mida ta sellega silmas pidas? Pelgalt seda, et oma elustiili ja doktrinaalseid erinevusi rõhutame kui erinevusi, mitte võimalusi. Me ehitame müüre, kuid peaksime selle asemel ehitama sildu.

Seejärel tõi ta esile Roomlastele 1:14–16, kus Paulus, pöördunud kristlusesse, rääkis oma kolmest identiteedist: ma olen võlglane, ma olen valmis evangeelumi kuulutama, ma ei häbene evangeeliumi.

See võimas sõnum andis tõuke kongressile, mille eesmärk on „varustada, kaasata ja jõustada uue põlvkonna juhte”. Asscherick tuli kongressile Austraaliast ja nõnda esindab ta 1600 noortejuhti eri vanuserühmadest ja enamikust maailma maadest. Mida need juhid ootavad?

Eduardo Brasiiliast ootab, et „noorte kaudu sünnib koguduse kogukond, kus kaastatakse kõiki misjonitöö tegemisse”.

Dereck, kohaliku kooli kaplan ja noortejuht, soovib „uusi sõpru, head informatsiooni, toredaid kohtumisi, häid seminare ja loodetavasti uusi tööriistu”.

Teised osalejad tahavad uusi võtteid, kuidas parandada suhteid Jeesuse teist tulemist ootavate noorte ja Jumala vahel.
Üks kongressi vabatahtlikke, Sarah, ütleb: „Ma olen näinud palju noortejuhte, kes ei ole enam väga noored. Ma sooviksin, et nad kataksid põlvkondadevahelise lõhe noorte ja täiskasvanute vahel. Ka nemad olid kunagi noored, seega nad mõistavad noorte vajadusi paremini kui keegi teine.”

See võib olla algus „sildade, mitte müüride ehitamisele”. Kongressi teema „Pass it on” (Anna edasi) kajab järgmistel päevadel loengutest, töötubadest, väikegruppide kohtumistest ja tunnistamisvõimalustest. Kongressi peakorraldaja Gary Blanchard ütles, et järgmise nelja päeva eesmärk on tõsta esile juhte, eriti neid, kes suudavad töötada iga põlvkonnaga.

See sisaldab rõhuasetust Euroopa koostööprojektile iCore, mille algatasid Trans-Euroopa divisjon ja Inter-Euroopa divisjon ja mis nüüd võib saada üleilmseks. See lansseeritakse pealkirjade all iGrow (mina kasvan), iCare (mina hoolin), iLearn (mina õpin), iServe (mina teenin) ja iPreach (mina jutlustan) kongressi lõppedes laupäeva õhtul. Selles protsessis on ka palveruum, aga ka iThink – võimalus juhtidel arendada siinõpitu põhjal uusi arusaamisi.

Kongressi suure saali otseülekandeid saab vaadata kongressi veebilehel.

Pilte saab vaadata TEDi Facebooki-lehel.

Kongressil on Eestist Eesti koguduste liidu rajaleidjate töö juht Jaanus-Janari Kogerman ja noortejuht Mairo Tutk. Jaanus jagab kilde kongressist ka oma Facebooki-lõimes. 

Briti uniooni noortejuht Dejan Stojkovic teeb igal päeval vlogipostituse. Esimeses postituses on tervisehoiatus – juua Saksamaa suve äärmuslikus kuumuses palju vett.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat