Briti uniooni esimeses askeldajate laagris osales üle 2000 lapse

Avaldatud 16.8.2018, allikas TEDNews

Üle 2000 askeldaja vanuses 4–9 aastat kogunes Lõuna-Inglismaale Briti uniooni esimesse askeldajate laagrisse.

Meeskonnas, kes tegeles selle laagri korraldustöödega aasta aega, oli 200 inimest. Laager kestis 26.–29. juulini ning väiksed laagrilised olid rõõmsad Briti vahelduva ilma, laagrioskuste arendamise, rajaleidja vormi kandmise, auhindade ja erinevate tegevuste üle.

Laagris olid oma askeldajate klubidega esindatud kõik Briti uniooni piirkonnad: lisaks Lõuna- ja Põhja-Inglismaa liitudele osalesid ka Šoti, Iiri ja Walesi misjonipõllud.

Kaks askeldajate klubi tuli laagrisse Sloveeniast, samuti osales Rootsi – seda võib nimetada Trans-Euroopa divisjoni järgmise aasta rajaleidjate camporee peaprooviks.

Reedel osalesid lapsed erinevates sportlikes tegevustes ja mängudes. Laagri külaliskõneleja oli Rick Aguilera Põhja-Ameerika divisjonist. Rickile meeldib tegutseda laste- ja noortetöös ning ta teeb saateid Hope Channel’is ja 3ABN kanalis. Laagri teema oli 1. Moosese raamat, mis peegeldab vajadust alustada algusest. Õhtused teenistused olid väga põnevad, Rick kasutas kauboikübarat ja lassot, et anda sõnumit edasi loomingulisel ja informatiivsel moel, nii et see pälviks nii laste kui ka täiskasvanute tähelepanu.

Üks lapsevanematest, Emanuelle Katariwala ütles: Minu lastel on siin olnud väga tore.” Teine, Joji Mathew Vellookunnel lisas, et see on „meie laste jaoks olnud suurepärane laager”.

Ilm pakkus nii ebatavaliselt sooje päevi kui ka äikesetormi ja tugevat tuult, nii et osa laagriliste telgid sellega proovile pandi. Pole kahtlust, et sellised tingimused andsid oma panuse laagrioskuste arendamisse.

Hingamispäeva pärastlõuna täitsid ADRA tegevused, mis olid laste jaoks väga huvitavad.

Laagrialale pandi püsti virtuaalne ADRA küla, kust ei puudunud ka kanad ja kitsed. Kohal oli ka veepump, millega külaelanikud said vett pumbata. ADRA Inglismaa juht Bert Smit selgitas, kuidas ADRA soovib näidata, kuidas käib elu mõnes kauges külas, kus inimesed peavad kaevust vett pumpama, leiva saamiseks mingi teise kauba vastu andma ja loomakarja pidama. Askeldajatele meeldis proovida, mis tunne on teenida elatist erinevaid kaupu vahetades.

Briti uniooni noortejuht Dejan Stojkovic ütles: „Ma olen väga tänulik nende 200 ja enama vabatahtliku eest, kes on mitu kuud selle laagri planeerimisega tööd teinud. See näitab, et me suudame unioonis sellise suure ürituse korraldada. Askeldajad on ületanud meie ootusi ja tõestanud ennast nii oma uhkete vanemate silmis kui ka oma rühmajuhtide silmis. See aasta oli harjutus järgmiseks aastaks, mil TEDi rajaleidjate laagris on kaks korda sama palju inimesi. Ma olen õnnelik selle üle, kuidas asjad sel nädalavahetusel läksid.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat