Bangladeshi adventnoorte ansambel on sotsiaalmeedias palju tähelepanu pälvinud

Avaldatud 7.9.2018, allikas Adventist Review

Manger Music on praegu enim vaadatud Bangladeshi kristlik ansambel YouTube’is. Paari möödunud aasta jooksul on noorte adventistide ansambli videoid vaadatud tuhandeid kordi ning kirjutatud on sadu kommentaare. Nende kõige vaadatumat laulu Kadongjachim Chinga (“Garo Gospel Song”), mis on garo-keelne, on vaadatud üle 106 000 korra alates 2016. aastast, mil see YouTube’i üles pandi. See on üks enim vaadatud kristlikke laule Bangladeshis.

Manger Music Ministry’t juhib Samuel Adhikary. Ansambel sai alguse pereansamblist, kus Samuel oma õdede-vendadega esines. 2015. aastal ansambli koosseis laienes, liitusid John Calvin Roy, Robert Nelson Sircar ja teised. Manger Music on oma tagasihoidlikest algusaegadest tänaseni läbi käinud pika tee. „Ansambel sai alguse suurest soovist õppida, kuidas mängida kohalikku instrumenti tabla’t, see on Bangladeshi rahvapill, trumm,” rääkisid ansambli liikmed.

Lapsena otsustas Samuel tuua suure ohvri. Kuna tal ei olnud raha, et tabla’t osta, otsustas ta lõigata tüki oma nahkjakist ja venitas selle tüki liimipotile. Hiljem keskendus ta kitarriõpingutele. Rahapuudus oli igapäevane mure ja seepärast otsustas Samuel koos vendadega endale ise kitarri meisterdada. „Me tegime kitarrilaadse pilli papist ja puidust, keelte tarvis kasutasime traati ja kruvisid, mille võtsime akende küljest,” rääkisid nad.

Hiljem õppis Samuel klaverit mängima, pärast seda, kui tema isa suunati tööle Bangladeshi adventseminari ja kolledžisse, mis asub pealinna Dhaka põhjaosas.

Pärast keskkooli lõpetamist palvetas Samuel, et Jumal annaks talle arvuti ja süntesaatori, et ta saaks oma laule salvestada ja sotsiaalmeedia vahendusel jagada. Tema palvele vastati, kui üks vanem mees koputas tema korteri uksele ja ulatas talle kakssada USA dollarit.

Ülejäänu on ajalugu.

„Minu eesmärk on jõuda Kristuse päästesõnumiga muusika kaudu meie õdede ja vendadeni Bangladeshis, aga ka indialasteni,” ütles Samuel. „See on osa üleilmse koguduse kõigi liikmete kaasatuse algatusest – valmistada inimesi ette Jeesuse Kristuse teiseks tulemiseks.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat