Projekt “Adventraamat raamatukogus” Ida-Virumaal

Avaldatud 29.5.2008, autor Viktor Nõmmik

Möödunud sügisel helistas ootamatult vend Jaan Põltsamaalt ja rääkis ideest viia raamatu-kogudesse adventraamatuid. Nemad olid selle idee ka ellu rakendanud. Mõte tundus mullegi huvitav ja teostamist väärt, kuigi teadsin, et üksikud raamatud on kolportööride poolt juba raamatukogudusse viidud. Kuid nagu teada, aeg möödub liiga kiiresti ja tegemist on alati liiga palju. Nii, nagu Jumalal on iga asja jaoks oma aeg, tuli aeg ka selle projekti teostamise jaoks Ida-Virumaal. Kõigepealt aitas Jumal leida sponsorid, kes olid valmis annetama projekti rahastamiseks 12 000 krooni nii Jõhvi kui Narva ja 6 000 krooni Sillamäe kogudusele tingimusel, et kohalikud kogudused koguvad ise 20 % summale lisaks. Siinkohal tahaksingi eriliselt tänada adventistidest ettevõtjaid-sponsoreid ja soovida neile ka edaspidiseks Jumala õnnistusi ja äriedu! Tihti on nii, et vaimulikke projekte on raske ellu viia, omamata vajalikke finantse. Sellepärast on väga meeldiv, et leidub inimesi, kes praegust võimaluste aega kasutades investeerivad Jumala asjadesse, kogudes seega varandust taevaaitadesse.

Omades garantiid raamatute ostmiseks, helistasin kõigepealt Jõhvis asuvasse keskraamatu-kokku ja küsisin, kas nad on huvitatud üldhariva sisuga kristlikest annetatud raamatutest. Huvi oli ja peagi leidsin ennast juhataja kabinetist. Külaskäik lõppes sellega, et allkirjastasime lepingu raamatute annetamiseks kõikidesse Ida-Virumaa raamatukogudesse, alates Aserist ja lõpetades Narvaga. Lepingus sai kajastatud kaks minu jaoks meeldivat ja olulist punkti: 1. Raamatute annetaja kohustub hankima ja Jõhvi Keskraamatukokku kohale toimetama annetatud raamatud, mis kajastavad laia lugejaskonda huvitavaid teemasid (ajalugu, tervis, pere ja kodu, lasteraamatud, teatmeteosed). 2. Raamatute saaja kohustub annetatud raamatud vastu võtma ja kajastama oma raamatukogufondis ja avalikustama lugejaskonnale ning komplekteerima annetatud raamatud kõigile Ida-Viru maakonna rahvaraamatukogudele.

Vaimulikul on erinevaid kohustusi, nii meeldivaid kui ka ebameeldivaid, kuid see oli väga meeldiv kohustus – toimetada Jumala Sõna inimesteni. Ka kogudustele meeldis projekt ning kahe hingamispäevaga saime kõigis kogudustes kokku nõutava summa ja isegi rohkem. Märtsis saabus partii ostetud eestikeelseid raamatuid ja kuu lõpus said need ka kohale toimetatud. (Veel suurem partii – venekeelsed raamatud – on veel Zaokskist tulemas.) Peale kõigi maakonnas olevate raamatukogude läks kaks suurt kasti raamatuid ka äsja avatud Viru vanglasse.

Oleme juba nelja kuu jooksul lugenud “Armu imedest”, kuidas Jumal kirjasõna kaudu inimesi enda juurde toob. Ka need raamatud said raamatukogudesse viidud siiraste palvetega, et paljud lugejad võiksid leida enda jaoks tõelise ja imelise elu koos Jumalaga!

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat