Rein Käsk ja Toivo Kaasik läbisid kaplanite täienduskoolituse

Avaldatud 29.5.2008, autor Meie Aeg

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Usuteaduse Instituudi juures toimunud kaplaniteenistuse teemalisest koolitustsüklist võtsid osa ka adventkiriku kaplan Rein Käsk ning Türi ja Paide adventkoguduse pastor Toivo Kaasik.

Rein Käsk osales tegevkaplanite kursusel ning Toivo Kaasik reservkaplanite ning kaplanitööst huvitunute kursusel.

Koolitus koosnes viiest kahepäevasest tsüklist, millest esimene tsükkel leidis aset 2008. aasta jaanuaris ning viimane maikuus.

Tegemist oli kaplanite täienduskoolitusega, mis koosnes kahest kursusest paralleelselt, mis sisult olid küll samad, kuid jagatud nii, et ühes olid valdavalt tegevkaplanid ja teises resesrvkaplanid ja kaplaniks soovijad. Koolitusel osalesid nii vanlga-, sõjaväe- kui ka politseikaplanid.

Toivo Kaasik sai koolituselt oma põhiõpingute tarbeks ka ainepunkte, kuid osales seal siiski puhtast huvist. „Ma ise oletasin, et see peaks sobima pastorile praktilise töö poole pealt. See on just see valdkond milles ma ennast nii tugevalt ei tunne,” jutustas Toivo.

Kursus sisaldas selliseid teemasid nagu Eesti usuline maastik, usuvabaduse teostamine tänases Eestis, kaplaniteenistusega seotud seadusandlus, suhtekorraldus organisatsioonis, hingehoiu alused ja eripära kaplaniteenistuses, sotsiaalsed suhted ja suhtlemisoskused, peretöö alused, kaplani kutse-eetika ja kaplan sotsiaaltöö võrgustikus.

Kursuse läbiviijateks olid Heino Nurk, Valga EELK õpetaja ja UI religioonipedagoogika osakonna juhataja Kerstin Kask.

„Teoreetiline pool, milles ma ennast tugevamalt tunnen, see imponeerib rohkem, kuid praktiline pool, milles ma ennast nõrgemana tunnen, selleks sain ma läbitud koolituselt lisajõudu,” ütles Toivo. „Praegu olen ma pastor ja kuna ma olen ka sellega värskelt alustanud, siis ma ei kavatse paati vahetama hakata, kuid kui mingil hetkel peaks vajadus kaplaniteenistuseks olema, siis miks ka mitte.”

Toivo kirjutas koolituse lõpus oma kursusetöö teemal „Kaplan erinevate usuliste veendumustega abivajajate teenistuses”.

Toivo õpib hetkel EELK Usuteaduse Instituudis akadeemilise usuteaduse bakalaureuse õppe teisel kursusel.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat