Liidu nõukogu koosolek septembris 2018

Avaldatud 26.9.2018, autor Virve Toom

Korraline liidu nõukogu koosolek toimus 10. septembril 2018. Palvust juhtis Ivo Käsk ja mõtte- ning aruteluteemaks võrdles ta Eeva kiusatust Eedeni aias ja Jeesuse kiusatust kõrbes. 

Kuna seekordne nõukogu koosolek oli peale suvepuhkust esimene, siis tehti ülevaade suve jooksul toimunud arengutest ja märgilistest sündmustest. Äramärkimist leidsid Mark Finley evangelismikoolitus Newboldis, Euroopa pastorite kongress Belgradis ja Kompassi koguduse avajumalateenistus.

Mark Finley evangelismi- ja koguduse kasvu koolitusel osales Eestist kümme inimest. Osalejaid oli veel Poolast, Norrast, Lätist ja UKst. Peaaegu nädala jooksul jagas Mark Finley oma meeskonnaga praktilisi nõuandeid, kuidas teha kogudustes evangeeliumitööd. Finley sõnum oli, et Jumal saab õnnistada seda, mida me teeme, mitte seda, mida me ei tee. Evangelism on protsess, mitte ühekordne üritus. See protsess koosneb palvetest, koostööst, suhtlemisest, kuulutamisest, kontaktide loomisest ja veelkord palvest. Ikka ja jälle tuli esile palve olulisus.

Loe koolituse kohta rohkem siit. 

Euroopa pastorite kongressist Belgradis võttis osa enamus meie liidu pastoritest koos abikaasadega. See oli innustav ja inspireeriv kogemus.

Loe kongressi kohta rohkem siit. Teksti all on viited teistele Belgradi-teemalistele uudistele ja kokkuvõtetele.

8. septembril toimus Eesti liidus ajalooline sündmus – uue koguduse, Kompassi koguduse avajumalateenistus.

Loe Kompassi koguduse avajumalateenistuse kohta rohkem siit. 

Kuressaare koguduse piiblitöölise Priit Keele abikaasa Külli jätkab õpinguid Tartus ning sellega seoses pakub liidu nõukogu Priidule võimalust jätkata alates 1.11.2018 oma pastoritöö internatuuri piiblitöölisena Tartu ja Võru koguduse juures.

Kuressaare koguduse pastoriks alates 1.11.2018 otsustati määrata Andres Ploompuu. Andres jätkab tööd ka Pärnu koguduse pastorina. 

Mairo Tutk jätkab alates 1.10.2018 tööd liidu noortetöö juhina.

Töö jätkub Samliku laagrikeskuse väljaehitamiseks. Olemas on laagrimaja ümberehituse projekt ja ehitusluba. Esimese etapi, ehk laagrimaja väljaehitamise esialgne hinnanguline maksumus on 260 000 kuni 360 000 eurot. Töö teostamiseks on vajalik laiema ringi annetajate ja kaastöötajate kaasamine. Liidu nõukogu püüab leida võimalust liidu olemasolevatest vahenditest algfondi loomiseks.

Samliku laagrikeskuse kohta täpsem info siin. Samas ka info annetamise võimaluste kohta. 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat