Uus põgenemismäng kutsub noori uurima Ilmutusraamatut

Avaldatud 4.10.2018, allikas Adventist Review

Kujutle, et oled kusagil kinni ja sul on vaid 15 minutit, et lahendada pusle, mis viib sind väljapääsuni. See on Escape Game i9teen mängu lühikirjeldus. Mäng on välja mõeldud Brasiilias ning selles on ühendatud loogilise mõtlemise oskus, meeskonnatöö ja piiblialased teadmised. Ja mis kõige põnevam: mäng põhineb Ilmutusraamatul.

Mäng lansseeriti Brasiilias Belo Horizontes 22. septembril. Mängu kaudu on teismelised kaasatud lõpuaja süžeedesse. Mängu jooksul läbivad osalejad katsumusi, mil nad on kristlaseks olemise pärast taga kiusatud, nad on lõksus ja nad peavad põgenemiseks panema kokku pusle. Kui nad õigel ajal välja ei jõua, saavad nad oma usutunnistuse eest karistuse.

Et väljapääsuni jõuda, peavad mängijad leidma salasõna, lugema piiblisalme ja panema Ilmutusraamatust leitud faktid konteksti.

Mängu lansseerimise päeval osales mängus umbes 300 teismelist, kes jagati 10liikmelistesse rühmadesse, igal rühmal oli oma juhendaja. Kõik tegevused toimusid konteinerilaadses puitangaaris.

Luiza Souza meeskonnal õnnestus põgeneda kõigest viie sekundiga. Ilmutusraamatu sisuga lähema kontakti saavutamine, kas või selle mängu kaudu, ja mängulisel moel, tekitas noortes huvi Piibli prohvetikuulutuste vastu. „Ma tundsin end väga ebakindlalt, seega soovin rohkem uurida ja lõpuajasündmusteks valmis olla,“ sõnas ta.

Projekti looja ja Brasiilia edelaosa teismeliste tööharu juht Fabiola Guedes sõnas, et selle mängu eesmärk on ühendada meelelahutus ja piibliuurimine. Tema eesmärk on laiendada mängu ka lähedalasuvatesse linnadesse.

„Ilmutusraamatut tajutakse sageli müstilisena ja me soovime näidata, et see ei ole nii,“ ütles Guedes. „See on raamat, mis räägib loo meie saatusest, mis on taevas.“

Escape Game i9teen põhineb tänavu ilmunud piibliõppematerjalil „Ilmutus mis?“. Selles materjalis kasutatakse piibliteemade tutvustamisel keelt, mida tänapäeva teismelistel on lihtne mõista.

Materjalide kasutaja saab õppetundide abiks kasutada online-platvormi ja iga tunni lõpus on QR-kood, mis viib nad videote juurde, mis selgitavad teemat veelgi.

Piibliõppematerjale saab endale soetada, kui võtta ühendust Brasiilia kohalike kogudustega.

Escape-mängud leiutati Jaapanis ja peagi vallutasid nad nii Euroopa kui Põhja-Ameerika. Nende eesmärk on pakkuda seikluslikkust ja füüsilist keskkonda, mis varemalt oli omane arvutimängudele. Escape-mängud on Brasiilias väga populaarsed, nii et paljud linnad pakuvad ruume nende läbiviimiseks väga erinevatel teemadel.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat