Lätis peeti osakonnajuhtide nädalavahetust

Avaldatud 8.10.2018, allikas Balti Unioon (BAUC)

Lätis said septembri lõpus toimunud osakonnajuhtide nädalavahetusel kokku pea 60 osakonnajuhti ja kogudusejuhti Eestist, Lätist ja Leedust. Eesmärk oli koos aega veeta, jagada oma rõõme ja muresid, kuulata üksteist ja koos palvetada. Külalisesinejad olid Trans-Euroopa divisjonist: Karen Holford, Zlatko Musija ja Peter Bo Bohsen

Seeme Balti unioonide osakonnajuhtide kokkusaamiseks sai külvatud 2017. aastal, pärast seda, kui kokku said pere-, laste ja naistetöö juhid. Pea iga osalenu kirjutas toona tagasisides, et nad oleksid soovinud veel enam aega aruteludeks ja üksteise tundmaõppimiseks. Samuti väljendati soovi, et sellised kokkusaamised võiksid saada tavaks.

Karen Holfordi julgustas osakonnajuhtide seas valitsenud meelsis. „On väga julgustav, et uniooni osakonnajuhid tulid kokku. Ma arvan, et paljud juhid tunnetavad seda õnnistusena, kui saavad koos aega veeta. Me tunneme palju üksiolekut ja sageli on osakonnajuhtide töös samasugused raskused: abilisi on vähe, tõlkematerjalid ja piiratud ressursid. Kuigi ma ei saa siinsetest keeltest aru, nautisin inimestega koos teenimist, õppimist, ideede jagamist ja koos naermist.”

Üks osakonnajuhtide nädalavahetuse korraldajaid, Alla Nõmmik, kes on uniooni tervise-, laste ja naistetöö juht, selgitas: „Sellise ürituse korraldamine on meeskonnatöö. Oli lugematul arvul telefonikõnesid, palju mõttetööd, arutlemist ja palvetamist. Kuid kõik see raske töö ja pinge on end lõpuks ära tasunud, kui lugesime osalejate tagasisidet. „Jumal oli siin,” kirjutas üks osalejaid ja lisas: „Me oleme nagu perekond. See andis hea tunde; paljud märkisid ära hea õhkkonna.”

Karen Holford ja Zlatko Musija rääkisid, kuidas olla üks kogudusepere, kuidas väärtustada ja kaasta kõiki koguduseliikmeid, kuidas üksteist kuulata, kuidas üksteisega rahu sõlmida ja ühendatud olla. Peter Bo Bohsen viis läbi praktilisi meeskonnaharjutusi.

Konverentsi lõpus küsiti osakonnajuhtidelt, et nad jagaksid oma emotsioone ja mõtteid.

Tadas Venčaitis, Leedus Kaunases asuva koguduse noortejuht: See üritus oli minu töös abiks, kuna ma olen värske kristlane. Mind ristiti kõigest kolm kuud tagasi ja kõik on minu jaoks veel väga uus. Siin õppisin, kui oluline on olla esiteks ühenduses Kristusega, olla juurdunud Jumala Sõnasse, sest ainult siis saab teha kristlikku tööd.”

Allan Randlepp, Eesti liidu pere-, laste- ja tervisetöö juht: Minu jaoks oli oluline saada kokku sama tööharu juhtidega, kuulata kogenud juhte. Mulle meeldis mõte koguduse osakondade koostööst, nii liidu kui kohaliku koguduse tasandil. Me kanname vastutust, et ehitada üles tugev ja suur kogudus, Jumala perekond.

Hele Kulp, Eesti liidu pastor: Meil oli siin hea koos olla. Me saame õppida raamatutest, ent koos olemine on midagi enamat. Pastorina olen väga huvitatud iCori kontseptsioonist. Sooviksin selle kohta rohkem materjale saada. Ehk saaksin seda oma koguduses kasutada.

 

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat