Oktoobri Meie Ajas

Avaldatud 11.10.2018

Esimese sügiskuu Meie Aja fookuses on koguduse eakad, keda Andres Ploompuu oma tekstis võrdleb väärikate tammedega: „Minu jaoks on koguduse eakad nagu Issanda kotta istutatud ja suureks kasvanud tammed – nad lokkavad meie Jumala õuedes, meie Jumala kodades. Veel vanas eas nad kannavad vilja ja on haljad kuulutama. Just sellistena näen ma eakateväärtust meie koguduses.”

Aare Ust seab vanemaid koguduseliikmeid eeskujuks, kellelt õppida nii vaimulikkust kui tarkust: „Olen kohtunud oma eluteel paljude inimestega, kellelt on midagi õppida.” Oma tekstis küsib Aare: „Milliseid häid omadusi ja oskusi oled sina oma usuvenna või -õe juures märganud?” ning arutleb samas: „Me võime teiste tegemistest õppida ja olla nende õppetundide üle tänulikud juba täna.”

Koguduse rubriigis on juba kolmandat kuud järjest vaatluse all adventistliku identiteediga seotud teemad, seekord uurime, mida kujutab endast lõpuaja pettus. Kuigi teema võib näida vana tuttavana, on alati avastada midagi uut, senitundmatut sügavust: „Jumala lastena, prohvetikuulutuste armastajatena ja prohvetikuulutusest sündinud liikumise osalistena meeldib meile süveneda üksikasjadesse: matkata neil vanadel ja tuttavatel radadel.”

Jätkub Noore koguduse tee sari, kus Kompassi tegemistest kirjutab seekord Siim Vilumets: „Kokku külastas meid avateenistusel rohkem kui 160 inimest ning meil on hea meel, et osa nendest, kes külastasid meid avateenistusel esmakordselt, on tulnud ka järgnevatele seeriakoosolekutele. Eriliselt tore on see, et meie kogudust on külastama hakanud ka inimesed, kellega oleme kontakti loonud meie poolt korraldatud heategevusüritustel.”

Indrek Ploompuu kutsub rubriigis Meie Aeg meie ajast üles vastutustundlikule liiklemisele: „Liiklusohutus ei ole kellegi oma asi, sest see mõjutab kõiki liiklejaid.”

Vana Testamendi kaanoni seeria hakkab jõudma lõpule – viimane osa on detsembri ajakirjas. Seekord viib Andres Ploompuu lugeja Sakarja-aegsesse maailma: „On arusaadav, et Sakarja sõnumi fookuses olid tema kaasaegsed, tema ajastu põlvkond. Oli aeg mineviku vigadest õppida. Oli aeg üles ehitada teistsugune Jumala kuningriik. Oli aeg uue pilguga tulevikku vaadata.”

Terviserubriigis jätkub Ellen White’i tervisenõuannete analüüsimine, kirjutab Allan Randlepp. Anne Vahtramäe arutleb, mis toimub paarisuhtes enne ametlikku lahutust. Ajaloo-lehekülgedel jalutame Mart Vari juhatusel Viljandi koguduse 110-aastases minevikus. Ning Kogemuste kotike küsib, miks on keegi adventkoguduse liige.

Oktoobri ajakirjas saab alguse uus järjejutt, pealkirjaks „Tuli mäel”.

Ajakiri jõuab kogudustesse hingamispäeval, 13. oktoobril. Ajakirja saab osta nii paber- kui pdf-formaadis e-poest. Ajakirja üksiknumber maksab kaks eurot.

Novembri Meie Aja kaante vahel on 2018. aasta palvenädalaloengud, ajakiri jõuab kogudustesse 3. novembril.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat