Kuressaares korraldati II Kudjape-Upa tervispäev

Avaldatud 15.10.2007, autor Märt Pärna, allikas Meie Aeg

Alates 1999. aastast on Kuressaare Kristlik Terviseklubi aastaringselt korraldanud linna lähedal Kudjapel mitmeid piirkondlikke terviseüritusi. Talvel on suusatamine, kevadel maikuus – kevadmatk-jooks, sügisel – sügisjooks-matk, ratta-metsasõit ja orienteerumine. Ürituste sihtgrupiks on peamiselt kooliõpilased. Peale terviseürituste korraldamist hooldame ka Kudjape-Upa 1, 2, 3 ja 5 km terviseradu.

Tänu Kuressaare Linnavalitsuse, Kaarma Vallavalitsuse ja Saaremaa Spordiliidu toetusele oleme suutnud siiani rahuldavalt tegutseda. Kümmekond Kuressaare ettevõtet sponsoreerivad meie üritusi auhindade, kleepsu ja reklaami osas.

Tänavu korraldasime teist korda sügisesed terviseüritused ühel pühapäeval. 7. oktoobril oli igati kena sügisilm, mis tõi Kudjapele 141 osavõtjat. Muidugi aitas kaasa meie reklaam koolides. Terviseklubi poolt oli väljas 17 inimest.

Pärast tervisepäeva avamist ja lipu heiskamist alustasid kell 11 jooksjad. Distantks olid 1, 2, 3 ja 7 km. Joosti 10 vanusegrupis. Kui jooksjad olid lõpetanud, kutsuti stardijoonele 3, 5, 7 ja 14 km distantsi 14 vanuseklassi rattasõitjad. Anti ühisstart ja nii nad läksid: politsei patrullauto vilkuritega ees ja 55 rattasõitjat järgi. Peale väikest proloogi Kudjape tänavatel pöörati metsarajale.
Kella 13ks olid kõik võistlejad lõpetanud ja kahe tunni jooksul oli lähe avatud matkajatele. Kes otsustas minna jalgsi, kes rattaga kas 5 või 7 km rajale. Tasunud sümboolse osavõtumaksu, sai iga matkaja kleepsu ja kaasa osavõtukaardi, mis tuli raja keskosas asuvas kontrollpunktis augustada. Natuke maad edasi tuli taimetundmise koht. Saaremaa Ühisgümnaasiumi bioloog Inge Vahter oli välja pannud nii söödavaid kui mürgiseid taimi. Taimede määramine tekitas meeldivat elevust. Edasi liiguti tähistatud metsaradu mööda lõpu poole. Peale lõpetamist lasti osavõtukaart loosikasti ja joodi tops kuuma taimeteed.

Õhtupoolikul oli orienteerumine. 16 kontrollpunktiga rajad oli planeerinud Kuressaare ametikooli õpetajad Anne-Li ja Tiit Tilk. Võis joosta aja peale või minna jalutades. O-matkajail piisas ühe kontrollpunkti leidmisest. Võistlejail tuli vastavalt 8le vanuseklassile leida 8-14 kontrollpunkti. Kella 18ks olid kõik orienteerujad metsast väljas ja pikk tervisepäev jõudis lõpule.

Kolmapäeval, 10. oktoobril toimus koguduse majas Uus tn 45 pidulik tervisepäeva lõpetamine, võistlejate autasustamine ja matkajate osavõtukaartide loosimine. Auhindadeks olid ka vaimulikud raamatud nagu Piibel, UT, Ajastute Igatsus ja Suur Võitlus. Osavõtjate nimel tänas korraldajaid Kuressaare Gümnaasiumi õpetaja Norma Helde. Peale palvet ja õnnistussõnu anti igale soovijale kutse SPA Kuressaare Koguduse 95. aastapäeva teenistustele.
Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat