Eesti noored osalesid seminaril Adventist Identity veebi vahendusel

Avaldatud 19.10.2018

Möödunud nädalavahetusel toimus Newboldis sealses kolledžis noortenädalavahetus Adventist Identity, mille raames uuriti adventkoguduse ajalugu ja erinevaid trende koguduses. Koguduse noored Eestis said kokku Haapsalu kirikus, et veebi vahendusel sel seminaril osaleda. Seminaril kõnelesid David Asscheric, Ty Gibson ja Tihomir Lazic.

Eesti liidu noortejuht Mairo Tutk ütles, et kuna seminarist tehti ülekanne, siis otsustati Eestis seda võimalust kasutades seminarist koos osa saada.

Kui esialgu oli plaanis ülekannete vahele eestikeelseid arutelusid pidada, siis lõpuks ilmnes, et kava oli nii tihe, et Haapsalus sai korraldada vaid ühe arutelu – pühapäeva hommikul kuulatu peegeldamiseks ja tagasiside andmiseks.

„Seminar koosnes loengutest ja jutlustest, mis puudutasid adventistlikku identiteeti selles võtmes, kust me oleme tulnud, missugused erinevad suunad on olnud meie koguduse sees ja kuidas me saame seda, kust me oleme tulnud, teadvustada ja kasutada. Räägiti ka, missugused on olnud erinevad äärmused, kus meie kogudus on käinud ja kuhu edasi minna,” võttis Mairo kokku nädalavahetuse sisu. „See oli meeldetuletus, et me oleme Piibli rahvas, uuriv rahvas. Kui me midagi teeme, siis see peaks olema eelkõige piibellik. Meie põhimõtted, veendumused peaksid põhinema ainult Piiblil, Sola Scriptura,” lisas ta.

Mairo sõnul jäid noortele meelde emotsionaalsemad jutlused, armastusteemalised jutlused. „Üks jutlus oli Maarjast ja tema kallihinnalisest salvist: kuidas Maarja armastus ja tema võideõli aroom aitas Jeesusel ristilöömise üle elada. Kuigi Ta tundis valu, tundis Ta selle õli lõhna ja teadis, et Maarja armastab Teda, et inimesed, kes Ta vastu võtavad, armastavad Teda samamoodi,” jutustas Mairo.

Teine jutlus, mis noortele Eestis südamesse läks, oli Jumala armastusest: „Ükskõik mida me ka ei ole teinud, armastab Jumal meid ikkagi. See, kuidas me Jumala armastusest aru saame, määrab selle, kuidas me teisi armastame. Seepärast on oluline, et me mõistaksime seda armastust õigesti.”

Mairo selgitas, et adventistliku identiteedi puhul on oluline teadvustada, et ennekõike ollakse kristlased ja seejärel adventistid. Sellele lisaks on tarvis mõista, et „adventism on liikumine ja need kalliskivid, mille me oleme avastanud, ei ole veel kõik, vaid neid on veel ja me peaksime olema valmis Piibadlit uurima ja sealt uut tõde avastama. Me ei tohiks kindlasti kinni jääda. Me ei tohi ära unustada, et oleme eelkõige kristlased, meile on antud ülesanne evangeeliumi kuulutada, Kristust kuulutada.”

Seminari jutluseid ja loenguid saab vaadata siin. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat