Lääne-Aafrika divisjonis koolitati kommunikatsioonitöölisi

Avaldatud 7.11.2018, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide koguduse Lääne-Aafrika divisjon (WAD) korraldas koostöös telekanaliga Hope Channel ühenädalase kommunikatsioonikoolituse.

Viiepäevase intensiivse koolituse eesmärk oli edendada meeskonna oskusi uudiste ja videote tootmiseks ning koolitada inimesi välja Ghanasse rajatava telekanali Hope Channel tööks.

Osalistele jagati teadmisi ja oskusi nii ajakirjanduse valdkonnas kui tehniliste oskuste lihvimiseks selles osas, kuidas teha uudistevideot. Osalistelt oodatakse nüüd, et nad saadaksid igas kvartalis ühe loo Hope Channel’is eetrisse laskmiseks. Sinna võivad kuuluda lood inimeste pöördumisest Kristuse juurde või uudislood.

Hope Channel’i rahvusvahelise osakonna juht Joanne Sloan innustas kommuikatsioonitöölisi võtma eeskuju Jeesusest. „Jeesus edastas oma sõnumi kuulajaile lihtsalt, otsesõnu ja ausal moel,” ütles ta. „Üksnes Kristuse meetod toob meile edu.”

Esimese sammuna määratlesid osalejad koguduse kommunikatsioonitöö lüngad ja seejärel võimalused, kuidas teha tõhusat kommunikatsioonitööd. Sellele järgnes ajakirjanduse, autoriõiguste, fotograafia ning video töötuba. Jagati näpunäuteid, kuidas kirjutada uudislugu, portreelugu ja lühilugu kellegi elumuutvast kogemusest, aga ka kuidas leida tasuta veebiprogramme oma lugude toimetamiseks.

WAD-i kommunikatsioonijuht Irineo Koch kutsus töötajaid olema igas oma töö aspektis professionaalid ja võtma eesmärgiks edendada harjumust jagada oma töö kaudu head sõnumit.

Osalejatele meeldis õppida kaameratööd ning teada saada, missugune on kaamera võim lugude jutustamisel. Samuti prooviti läbi fotode tegemine ja videote toimetamine. „Ma arvan, et mul on nüüd olemas peamised oskused, kuidas edastada oma orgaisatsiooni kohta lihtsaid uudislugusid,” sõnas kommunikatsioonitöötaja Samuel Allotey. „See töö annab mulle inspiratsiooni.”

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat