Vanuatul avati mitmeotstarbeline kogudusemaja

Avaldatud 12.11.2018, allikas Adventist Review

Vanuatu pealinna Port Vila seitsmenda päeva adventistid rõõmustavad pärast hiljutist uue mitmeotstarbelise hoone avamist.

Vaikse ookeani lõunadivisjoni president Glenn Townend avas Epauto adventkeskuse 2. novembril. Kohal viibis ka teisi kogudusejuhte ning üle 3000 koguduseliikme.

Uue maja projekt sai alguse 2015. aasta augustis ning ehitus jõudis lõpule 2017. aasta lõpus. Nüüd on see Vanuatu suurim hoone ja kogudusejuhid loodavad, et majast saab positiivse mõju keskus.

„Selle mitmeotstarbelise hoone projekt sai algatatud eesmärgiga täita koguduse vajadusi ning luua nii väga vajatud rohkemate istekohtadega saal,” ütles üks Vaikse ookeani koguduse juhte Maveni Kaufononga. „Hoone ehitamine Port Vilasse oli ideaalne lahendus, kuna siia koonduvad koguduse peamised tegevused ja programmid.” Kaufononga lisas, et Vanuatu valitsus soovib samuti võimalust selle saali kasutamiseks evakuatsioonikeskusena, kui piirkonda peaks tabama looduskatastroofid.

„Meie kasutame seda jumalateenistuste ja evangeelsete koosolekute jaoks, kuid ka riik võib seda kasutada,” ütles Kaufononga. „Kuigi hoone alles avati, on see kuni selle aasta lõpuni broneeritud, nii koguduse kui ka koguduseväliste ürituste jaoks.”

Mailalong näeb selles positiivset märki. „Pikas perspektiivis muutub see piirkond meie kogukonna jaoks väga tõhusaks, seega soovime töötada koos, et ehitada üles suhteid,” sõnas ta.

Avamisele järgnenud päeval pidas hingamispäevajutluse uues majas divisjoni president Townend. Jumalateeistusel ordineeriti erilisel teenistusel kaks pastorit.

„Townend kutsus neid, kes sooviksid teoloogiat õppida ja saada pastoriks, astuma esile, misjärel andis endast märku üle kümne inimese,” ütles Kaufononga. „Me oleme Jumalale tänulikud ja usume, et see keskus on juba praegu kogu Vanuaru mõjukeskus.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat