Kalifornia ajaloo laastavaim tulekahju hävitas ka kohaliku kogudusehoone ja pastori kodu

Avaldatud 19.11.2018, allikas Adventist Review

Kalifornia Paradise’i linna maastikupõlengutes on kahju kannatanud pea 1300 adventisti. Linna adventkirik põles 8. novembril maatasa (pildil). „Nägin pilti meie kirikust reede pärastlõunal, kui sõin oma lõunasööki,” ütles linna pastor Dan Martella, kes kaotas tulekahjudes ka oma kodu.

Seekordne maastikupõleng, Camp Fire, on Kalifornia ajaloo laastavaim, 16. novembri seisuga oli surnud 60, kadunud 600 inimest, üle 52 000 inimese on evakueeritud ja hävinud on umbes 8800 kodu. Adventistide seast on kannatada saanud pea 1300 inimest, kellest paljud on kaotanud kogu oma maise vara. Lisaks kirikumajale hävis ka kohalik adventkool.

Koguduse haigla Adventist Health Feather River andis teada, et mõningad hooned on saanud kannatada. „Hea on see, et ülemine osa haiglast on töökorras, alumine osa on saanud kahjustusi. Me hindame olukorda, et kaardistada kõigi hoonete kahjustused,” seisab haigla teadaandes.

Neljapäeval, 15. novembril kiitis Vaikse ookeani unioon heaks rahaeraldise summas 100 000 USA dollarit, mis suunatakse Põhja-Kalifornia liidu Paradise’i linna kooli ja kiriku kiirete vajaduste tarbeks.

Hingamispäevadel 17. novembrist kuni 1. detsembrini kogutakse naaberunioonides erilisi annetusi Põhja-Kalifornia liidule.

CNNi teateil elab 1385 inimest varjupaikades. Kohalike organisatsioonidega teevad koostööd ka adventkoguduse liikmed, kes „töötavad õlg õla kõrval ja on selles kriisis kõik jõuvarud koondanud,” sedastati Vaikse ookeani uniooni pressiteates.

„Praegu on kõige olulisem majanduslik abi, millega meie liikmeid toetada,” ütles Põhja-Ameerika divisjoni kogukonnateenuste juht W. Derrick Lea. „Inimesed vajavad elementaarseid asju: riideid, jalanõusid, toitu, vett – ja seda ka lähitulevikus.”

Tulekahju sai nime Camp Creeki tee järgi – sealt sai tuli 8. novembri hommikul alguse. Esimese päevaga hävis tules pea 90% Paradise’i linnast. 13. novembri hommikuks olid tulele hoogu andnud tugevad tuuled.

Pastor Martella, kes andis intervjuu telekanalile Fox5, ütles, et see armastus ja toetus, mida koguduse kogukond osutab, on südantsoojendav. „See armastus on kõikehõlmav,” sõnas ta. „Ma ei suuda oma Facebooki-sõpradega suheldes tempot hoida. Nad julgustavad ja toetavad meid. Ma ei ole jõudnud kõigiga suhelda ja nii on neid, kes ei helista loa saamiseks tulla, vaid ütlevad lihtsalt: „Me oleme juba teel.””

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat