Rakveres tervitati jõuluaega sportimisega

Avaldatud 17.12.2018

15. detsembril, laupäeva õhtul enne kolmandat adventi said Rakvere koguduse liikmed ja sõbrad kokku spordisaalis, et tähistada lähenevat jõuluaega. Selline sportlik jõuluõhtu toimus juba kolmandat aastat.

Sportliku jõuluõhtu korraldaja Ardo Rosin sõnas, et tavaliselt on jõulud pigem koosistumise ja -söömise aeg. „Meie mõtlesime, et võiksime vahelduseks sel ajal koos liikuda. Rahval on sellise ürituse vastu huvi ja nii olemegi nüüd kolm aastat seda teinud.”

Sportliku jõuluõhtu tegevuste seas olid saalihoki, mis oli Ardo sõnul väga populaarne, aga ka sulgpall, lendav taldrik, hüpati ka üle kitse. „Selles spordisaalis oli võimlemisnurk ka, nii et tegime kõikvõimalikke sportlikke harjutusi, mida ruum võimaldas.”

Spordiõhtule olid kutsutud nii need, kes osalevad praegu Rakvere elustiiliseminaril „Loomine ja tervis”, kui ka laulustuudio lapsed. Laulustuudio juht Helis Rosin ütles, et praegu on laulustuudio muusikategemistes paus, kuna tema peres kasvab kaks väikest last, kuid kevadel hakatakse harjutama laste laulupäeva tarvis. „Laulustuudio teeme kevadel kindlasti. Juba on tellimus esitatud: lapsed tahavad kindlasti minna laulupäevale, siis hakkame harjutama.”

Elustiilikoolitust viib Rakveres läbi liidu tervisetöö juht Allan Randlepp, Rakvere kogudusest on abiks terve meeskond eesotsas Annely Kaasikuga. Praeguseks on jõutud teemadega neljanda juurde: eeloleval nädalal tuleb vaatluse alla aktiivsus. „Tore on, et seminaril käib võõraid inimesi, ja tore on näha, et koguduseliikmed teevad tööd ja kutsuvad inimesi,” ütles Annely. „Kõige tähtsam on see, et sellel seminaril on ka nende koguduseliikmete toetus, kes ise seminaril ei osale, kuid osa palvetab, kes toob suupisteid ja aitab lauad katta, kes tervitab uksel, kes jagab raamatuid, kes keedab teed – see meeskonnatöö on väga-väga oluline.”

„”Loomine ja tervis” on elustiilikoolitus, mille kaudu saab inimestega suhteid luua ja pärast neid suhteid hoida. Ka eelmisel aastal käis inimesi sel koolitusel ja nendega on head suhted loodud,” rääkis Annely ja meenutas ütlust, mida Alla Nõmmik kunagi selle seminari kohta ütles: selleks et inimesed selle seminari kaudu kogudusse tuleksid, kulub kümme aastat; see on pikk töö.

Annely lisas, et see koolitus on hea ka oma koguduse liikmetele, kuna jutuks on lihtsad, ent igapäevased ja vajalikud teemad. „Kes oskab näiteks puhkusest mõelda nii, et õige puhkamine lisab elueale aastaid juurde! Need on lihtsad igapäevased teemad, mis on eluks vajalikud. Ja kõige paremini õpib neid teemasid siis, kui seminari ise läbi viia. Ma usun, et enamik koguduseliikmeid saaks selle seminari läbiviimisega hakkama.”

Sportliku jõuluõhtu kohta sõnas Annely, et see on hea viis kogudusega väljaspool jumalateenistust ja kirikut suhelda ja suhteid edendada. „See on hea koht, kus sportida ja juttu rääkida. Liigutada on oluline, raske on ennast mugavustsoonist välja vedada, aga see on väga oluline. Mulle väga-väga meeldis.”

Pildid: Helis Rosin

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat