Jaanuari Meie Ajas

Avaldatud 10.1.2019

Aasta esimene Meie Aeg jõuab kogudustesse hingamispäeval, 12. jaanuaril. Ajakirja fookuses on tervislik eluviis ja tervisesõnumi hägustumine. Adventkoguduse identiteedi lahtiharutamisel oleme jõudnud Jumala kohtu teemani.

Perearst Karmen Joller arutleb motolause üle „Tagasi loodusesse” ja kirjutab: Meditsiin ongi arenenud nii kaugele seetõttu, et me oleme õppinud tundma keha loomulikke protsesse – paremini kui kunagi varem. Inimest püütakse ravida just nii, et see toetaks keha loomulikku talitlust.” Balti uniooni tervisetöö juht Alla Nõmmik selgitab, kuidas seminar „Loomine ja tervis” on suunanud inimesi muutma oma tervisekäitumist: „Me kaldume pikemalt mõtlemata valima seda, mis näib rahuldavat meie vajadusi nüüd ja praegu, arvestamata kaugemate tagajärgedega. Just sellepärast on hea ikka ja jälle endale meelde tuletada, kui palju on mul endal võimalik oma enesetunde paremaks muutmise ja tervise heaks teha.” Ning Pärnu koguduse pastor Andres Ploompuu sekundeerib mõttele inimese enese osalusest oma tervise loomisel: „Ka täna on küllaga neid, kes lubavad tervist, paranemist, edu ja õnne ilma suurema pingutuse või pühendumiseta. Kuid see pole piibellik ega kristlik põhimõte.”

Ka Indrek Ploompuu käsitleb rubriigis Meie Aeg meie ajast otsapidi terviseteemat, kirjutades nutikäitumisest: „Nüüd, uue aasta algul, soovin, et ka sina võiksid koos minuga veelkord üle vaadata oma arvutitöö ergonoomika ning nutiseadmete kasutamise harjumused. Võib-olla saame oma tervise ja suhete nimel üht-teist kohendada ning seda aega ja vahvaid tehnilisi vahendeid hoopis Jumala riigi töö heaks ära kasutada.”

Ajakirjas on kaks uut rubriiki. Algab intervjuude sari liidu töötajatega. Esimesena räägib oma igapäevatööst liidu peasekretärina Virve Toom: „Peasekretäri ülesannete tehniline pool on n-ö paberimajandus, mis suurelt jaolt toimib küll arvutis, kuid kuna oleme rahvusvaheline organisatsioon, siis peavad mõned dokumendid olema ka paberil audiitorile kättesaadavad.”

Ja Mervi Kalmus alustab pärast Andres Ploompuu Vana Testamendi kaanoni lõppemist Uue Testamendi kaanoniga. Sissejuhatavas artiklis annab Mervi ülevaate Uue Testamendi kujunemisloost: „Uue Testamendi autorid nägid kõike läbi läätsede, mis koondasid kogu tähelepanu Kristusele.”

Epiloogi kirjutab sel aastal Keila koguduse liige Karin Miller, kes võttis teatepulga üle Külli Keelelt. Karin arutleb uusaastalubaduste üle: „Ma olen kõik oma suurepärased uusaastalubadused ära käkkinud. Võin garanteerida, et andes lubaduse uuel aastal saada uueks oma mõttelaadilt, tahman ma ära mitte ainult enda uue inimese riietuse, vaid nii mõnegi teise oma, kes mu lähedal olles kõrvetada saab.”

Ajakirjas on lisaks neile rubriikidele Toivo Kaasiku artikkel „õige” piiblitõlke otsimisest Kirjakoha rubriigis, Kogemuste kotike ajakasutuse ja -planeerimise teemal, Anne Vahtramäe kodukindluse mõtisklus pererubriigis, Pille Voogla ülevaade Kompassi väikekoguduse tegemistest, mõtlemapanevad artiklid adventistide arusaamast kohtumõistmise ja õigeksmõistmise teemal, lasteleht Silmatera ja koguduse seisukoht rahust.

Ajakirja üksiknumber maksab alates 2019. aasta jaanuarist 2,5 eurot. Ajakirja saab osta kogudustest üle Eesti ja nii paber- kui ka pdf-versiooni e-poest.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat