Ida- ja Kesk-Aafrika divisjon ületas nelja miljoni liikme piiri

Avaldatud 15.1.2019, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduse Ida- ja Kesk-Aafrika divisjonis ristitud koguduseliikmete arv ületas nelja miljoni piiri. See on esimest korda ajaloos, ütles divisjoni peasekretär Alain Coralie. Coralie aruanne näitas, et 2015. aasta kolmanda veerandi alguses oli ristitud liikmete arv 3 116 320, nüüd on koguduseliikmete arv selles regioonis 4 097 347.

Sellesse divisjoni kuulub kümme Aafrika rahvast, peakorter asub Nairobis Keenias. Viimase kolme aastaga on koguduse liikmeskond kasvanud pea miljoni liikme võrra (981 027). Nõnda on kasvuprotsent 31,5, iga aasta keskmine kasv on olnud 10%.

Ida- ja Kesk-Aafrika divisjoni juhid selgitasid, et divisjoni koguduseliikmed on võtnud omaks misjonimeelsusest kantud teema „Ennekõike misjon”. „See on kõigi liikmete kaasatuse algatuse tulemus,” sedastati. Kõigi liikmete kaasatus on üleilmse adventkoguduse algatus, mille eesmärk on, et kõik koguduseliikmed tegutseksid evangeeliumitöös, rääkides Jeesusest oma sõpradele ja naabritele.

Samas kui selline ristitud koguduseliikmete arv ühes divisjonis on adventkoguduses pretsedent, tasakaalustas Coralie häid sõnumeid faktiga, et sellesama kolmeaastase perioodi jooksul lahkus kogudusest pea 150 000 inimest. Seega, iga saja uue liikme kohta otsustas umbes 15 inimest lahkuda. Divisjoni president Blasius Ruguri: „Selline liikmeskonna kasv paneb meid naeratama, kuid kaotused on kainestavad.”

Coralie innustas kogudusejuhte ja -liikmeid laskma Kristuse armastusel end juhtida, nii et ka endiste koguduseliikmetega suhtlemisel jõudu tagasi ei hoitaks. Ta julgustas mõtlema välja strateegiaid, mille abil hoolitseda uute liikmete eest, kes kogudusega liituvad. „Hoolitsemine ja jüngerlus ei tohiks olla midagi, millele mõtleme tagantjärele,” sõnas ta.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat