Šveitsi adventistid osalesid suitsiidiennetuse algatuses

Avaldatud 17.1.2019, allikas Adventist Review

Alates 1980. aastast on ühenduse Action Solidarités-Feu-Bessières vabatahtlikud osalenud Lausanne’i linna kogukonnaalgatuses, milles tervitatakse jõuluperioodil (23.12–3.01) Bressiéres’ sillal kõndijaid. Tänavu osales selles elupäästvas algatuses ka kolm adventkoguduse liiget.

1980. aastal nägi kohalik elanik Joël Albert vahetult enne jõule, kuidas keegi hüppas sillalt alla. Pärast seda hakkas Albert teiste vabatahtlikega jõulupühade aegu pakkuma üksildastele ja masendusmõtetega inimestele enda näol vestluskaaslast ja kuulavat seltsilist. Bressières’ sild on Lausanne’i linna üks kolmest suuremast sillast.

Pärast Alberti surma 1995. aastal jätkasid vabatahtlikud selle algatusega pealkirja all „Bressières’ silla kaitseinglid”. Viimase nelja aasta jooksul on vabatahtlikud sillal kõndinud ööpäev läbi. Praegu on vabatahtlike seas ka üks neist, kes mõne aasta eest pääseti enesetapu sooritamisest sama algatuse raames.

Nende meetod on kohalike elanike sõnul lihtne. „Igal aastal paigaldatakse silla kõnniteele puumajakesed,” öeldi. „Ühes pakutakse süüa, teises kaitset heitliku ilma eest. Kahe majakese vahel on toole ja elav tuli, mille paistel vabatahtlikud ja teised huvitatud saavad vestelda. Inimestele pakutakse teed ja küpsiseid ning võimalust rääkida.”

See hea tahte algatus on nüüd pea 40 aastat kestnud ning seda on toetanud linnavõimud, ettevõtjad ja linnaelanikud.

2018/2019. aasta jõuluperioodi ajal osalesid algatuses esimest korda ka adventkoguduse vabatahtlikud. Nende seas olid kohaliku adventkoguduse pastor Patrick Maeder ja koguduse ning kaitseinglite projekti vahendaja Donato Stasi.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat