Bahama saarte esimese adventisti lapselaps tähistas 100. sünnipäeva

Avaldatud 18.1.2019, allikas Adventist Review

5. jaanuaril tähistas Elizabeth Moses pidulikult 100. sünnipäeva, kus külalisteks olid kohalikud kogudusejuhid ja valitsuse esindajad. Moses on Bahama esimese seitsmenda päeva adventisti lapselaps.

Bahama saarte kindralkuberner Dame Marguerite Pindling õnnitles Mosest tema teetähise puhul ja tunnustas teda, et ta on andnud nii palju oma kogudusele, perekonnale ja kogukonnale. „Te olete pärit erilisest perekonnast, kes muu hulgas oli seitsmenda päeva adventistide liikumise rajaja Bahamal,” ütles kindral Pindling.

„Tema töö sel ajal, kui mina olin esimeheametis, oli Bahama koguduste liidu kontoris silmapaistev,” ütles Bahama koguduste liidu endine president Leonard Johnson. „Ta oli väga viisakas, professionaalne ja tema töö kontoris lõi selle särama.” Moses töötas kontori vastuvõtulauas pärast seda, kui oli 80ndates eluaastates loobunud tööst kindlustusettevõttes.

Moses pühendus aastaid teenimisele kohalikus koguduses, kus ta juhtis hingamispäevakooli ja töötas rajaleidjatega.

Moses meenutab, kuidas ta viidi lapsena hoburakendis koos vanaema, vanemate ja õdede-vendadega hingamispäevahommikuti hingamispäevakooli. Siis oli 20. sajandi algus. „Mul ei olnud eesõigust tunda oma isaisa, kuid ma tundsin oma isaema, Bahama adventismi esiema, Mary Griffin-Anoniot,” rääkis Betty.

Tänu adventistidest kirjandusevangelistidele, kes Bahamal käisid, võttis William Charles Anonio, kingsepp ja Mosese vanaisa, adventsõnumi vastu. Ta luges Ellen White’i „Ajastute igatsust” ja teisi raamatuid ning innustas ka oma naist Piiblit õppima. Need uurimised lõppesid sellega, et Charles, tema naine ja neli last hakkasid hingamispäevana pühitsema laupäeva ja Bahamal avati esimene adventkool.

Mosese isa, William Wilshere Antonio oli neljast lapsest noorim. Ta ristiti 1912.a aastal ja temast sai Bahama saarte pealinna Nassau adventkoguduse liige.

Väikese kiriku keldris hakkas adventhariduse osakaal kasvama. Sel ajal sai adventkoolis käia vaid 8. klassini.

„Sel ajal hingamispäeva pidada oli äärmiselt raske, kuna tööandjad nõudsid 6päevast töönädalat,” sõnas Moses. „Seepärast sai minust ettevõtja, ma tegin kodus küünlaid ja müüsin neid.”

Lõpuks võttis Bahama valitsus vastu seaduse piirata töönädal viie tööpäevaga, misjärel Moses sai hakata tööd otsima. Ta töötas kindlustusettevõttes ja hiljem koguduste liidu vastuvõtulauas. Ta jäi pensionile 2008. aastal.

Moses käib ka praegu igal laupäeval koos oma poja Rodolphiga kirikus. Tal on kaks lapselast.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat