Adventkiriku kasvades kasvavad Brasiilias ka sealsed koolid

Avaldatud 7.4.2008, allikas Adventist News Network

Viimase 10 aastaga on adventkiriku koolide arv Brasiilias kasvanud 37%, millest tulenevalt võib öelda, et sealne adventharidus on õitsemas.

Adventkirikul on Brasiilias kokku 318 õppeasutust, millest paljud on riigi kõige konkurentsivõimelisemad, tõmmates oma ridadesse ka mitte-adventistidest õpilasi ning samas kasvatavad koguduse liikmeskonda, tõdevad kohalikud kirikujuhid.

„Haridusministeeriumi hinnangu kohaselt hinnatakse adventkiriku koole ühtedeks riigi parimateks,” teatas möödunud septembris Brasiilia ajakiri Vega.

Kuid isegi selle õitsenguga koolide osas ei suuda hariduslik infrastruktuur sammu pidada koguduse kasvuga. Brasiilias on juba praegu maailma suurim adventistide liikmeskond riigi kohta – umbes 1,6 miljonit. Kuid riigi suurimas regioonis – Põhja-Brasiilia Unioonis, mis on koduks umbes 541000 adventistile – ei ole adventkooli ülikooli tasemel.

Kirikujuhtide delegatsioon külastas möödunud kuul ühte sealset kinnistut, mis saab olema koduks 2010 aastal valmivale kolledzile.

”Kohalik kogukond on uuest koolist vaimustuses ja seda on ka omavalitsuse juhid, kuna kooli kampus saab olema esteetiliseks lisandiks piirkonnale,” ütles ülemaailmse adventkiriku asepresident Ella Simmons.

Delegatsioon külastas ka Santa Catarina Advent Akadeemia avamispidustusi. Osariigi kuberner Leonel Pavan toodi kooli avamistseremooniaks helikopteriga kohale. Pavan tervitas adventkiriku hariduse kasvu Brasiilias ja ütles kooli juhtidele, et „investeerimine haridusse tähendab investeerimist inimestesse.”

Üle terve Brasiilia reklaamivad välireklaamid adventkiriku haridust – naeratav tüdruk seisab slogani juures „Minu isa usub minu tulevikku ja sellepärast pani ta ming adventkiriku kooli.”

Siiski hindavad kirikujuhid, et ainult 8% adventkiriku õpilastest käivad adventkoolides. Kuna koole lihtsalt ei jätku.

Samal ajal umbes 70% adventkoolides käivatest 217 000-st õpilasest ei ole adventistid. „Ei ole vahet, mis tööd keegi teeb või mis osakonnas keegi töötab, alati esitatakse küsimus: „Kuidas saan kaasa aidata hea sõnumi kuulutamisele?” ütles adventkiriku laekur Roy Ryan. „Igaühel on oma roll,” lisas ta.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat