Kogudus avas raskes piirkonnas oma kooli

Avaldatud 4.3.2019, allikas Adventist Review

Seitsmenda Päeva Adventistide kogudus avas Elevandiluurannikul Bafingi piirkonnas Borotou-Koro linnas algkooli. Kooli avamisel osalesid valitsuse ja kohaliku kogukonna ning koguduse esindajad.

Kool rajati Lääne- ja Kesk-Aafrika divisjonis (WAD) asuva Abidjani adventkolledži (asub Borotou-Korost 800 kilomeetri kaugusel) ja peakonverentsi koostöös. Praegu on koolis kolm klassi, kuhu oodatakse sadu lapsi. Peagi avatakse veel kolm klassi.

Kohalikud kogudusejuhid sõnasid, et kooli avamisse investeeriti 46 500 USA dollarit.

WADi piirkonnajuht Elie Weick-Dido ja WADi isikliku teenistuse ja evangelismi tööharu juht Same Vincent juhtisid kuulajate tähelepanu sellele, kui oluline on adventkoguduses haridussüsteem, ning kutsusid haridusjuhte kooli eest head hoolt kandma.

„Te peate seda, mille me täna avame, hästi kasutama. Kahjuks me teame, kuidas avada ja mitte alles hoida,” sõnas Vincent. „Julgustan oma kaasõpetajaid laste õpetamisel olema armastavad, arendades laste andeid ja valmistades neid ette seda maailma muutma.”

Koguduse Elevandiluuranniku koguduste liidu president Thio T. Narcisse sõnas, et õpetamine on püha töö ja need, kes seda tööd teevad, ei tohi kaotada usku ja armastust, kuna nad valmistavad ette meie ühiskonna tulevasi juhte.

„Kool on loodud hariduse andmiseks, ühiskonna värskendamiseks ja taastootmiseks. Just seepärast on kool selles riigis tasuta ja kohustuslik, nii et 100% lapsi käiks koolis,” Sõnas Narcisse. „Adventkogudus ehitas selle kooli eesmärgiga panustada ja aidata valitsuse algatusele kaasa.”

Borotou-Koro 25 000 elanikust enamik töötab piirkonna põllumajandussektoris, paljud suhkrurafineerimistehastes. Selles piirkonnas on 85% elanikkonnast moslemid. Kogudusejuhid sõnasid, et nende uus rõhuasetus haridusele aitab adventkogudusel jagada Piibli väärtusi.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat