Adventkoguduse kommunikatsioonitöölised toetavad koguduse misjonitööd

Avaldatud 6.3.2019, allikas Adventist Review

Seitsmenda päeva adventistide koguduse kommunikatsioonitöölised lõpetasid üleilmse internetivõrgustiku konverentsi (Global Adventist Internet Network, GAiN) Jordaanias lubadusega toetada koguduse misjonialgatusi.

Konverentsi lõpuüritusel 28. veebruaril osales üle 600 IT-spetsialisti, kommunikatsioonijuhi, produtsendi, fotograafi, videograafi ja uudistetoimetajat, kes näitasid üles soovi keskenduda koguduse misjonitööle.

„Koguduse kommunikatsioon ei ole eesmärk iseeneses,” ütles adventkoguduse kommunikatsioonijuht Williams Costa jr (pildil). „Meie eesmärk on teenida, kasutada oma häält, et toetada koguduse misjonialgatusi.”

Toetudes sellele arusaamisele, valis GAiN oma koostööpartneriks ADRA, mis pidas Jordaanias kaks aastakoosolekut. ADRA innustas GAiN’il osalejaid mõttega teenida maailma elanikkonda ning konverentsil osalejad arutlesid, kuidas kommunikatsiooniekspertiis misjonivaldkonda edendada saaks.

Loe ADRA projektist koostöös GAiN'iga siit. 

Anna oma allkiri ADRA petitsioonile siin. 

GAiN-konverentside ajalugu algab aastast 2003, mil rühm koguduse IT-eksperte sai kokku peakonverentsi evangelismi nõukoguga ning koos otsiti paremaid viise võrgustumiseks ja ressursside jagamiseks. Alates sellest ajast on iga-aastane ettevõtmine kasvanud, kaasates adventiste, kes töötavad meedia ja kommunikatsiooni valdkonnas.

Adventist World Radio (AWR) asepresident Kent Sharpe ütles, et raadiokanal on väga misjonikeskne. „Mida rohkem oma sõnumi läbi mõtleme, seda paremad on tulemused.” AWRi juhid otsivad paremaid viise, kuidas kaasata raadiotööd kohaliku piirkonna evangelismiplaanidesse.

Hope Channel (HC), mis on adventkoguduse ametlik telekanal, keskendub sellele, et viia oma vaatajad teekonnale, kus nendest saaksid Jeesuse jüngrid. Kanali president Derek Morris: „Me soovime olla väga keskendunud misjonile, me tahame aidata oma vaatajail leida vaimuliku kogukonna.”

Kogudusejuhid on seda meelt, et ilma IT-toeta on tänapäeval võimalik saavutada väga vähe. „Me pakume koguduse projektidele platvormi, millele nad saavad oma projektid ehitada,” sõnas peakonverentsi IT-teenuste juht Stephen Filkoski.

Räägiti ka sellest, kuidas suhelda koguduseväliste auditooriumidega. Adventist News Network’i (ANN) uudistetoimetaja Costin Jordache sõnul arutleti, kuidas tõsta uudiste voolavust ja kasutada rohkem sotsiaalmeediat ja uudiste jagamist. „Me rääkisime ka sellest, kuidas rääkida tundlikke lugusid ja töötada uudistekeskkonnas, mis võtaks sihiks olla võimalikult läbipaistev,” ütles ta.

Üleilmse adventkoguduse asepresident Billy Biaggi pöördus kommunikatsioonitöötajate poole palvega „jätkata arutelu selle üle, kuidas edastada selle maailma inimestele tähendustikast sõnumit”. Viidates kirjakohale Roomlastele 10:9, kutsus Biaggi kommunikatsioonitöötajaid „uskuma oma südames, kuid tunnistama oma suuga. Me peame valgusallika panema kõrgele alusele,” ütles ta. Samas esitas ta üleskutse sünkroniseerida aina enam koguduse erinevaid tööharusid. „Me peame lõimima kõik tööharud, kaas arvatud asutused, agentuurid ja koguduse administratsiooni.”

2020. aasta GAiN-konverents on online-üritus, kuna samal aastal toimub peakonverentsi töökoosolek. Täpsed kuupäevad selguvad ajapikku.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat