Koguduseliikmete rajatud sihtasutus Tšiilis aitab üle saada alkoholismist ja teistest sõltuvustest

Avaldatud 14.3.2019, allikas Adventist Review

Freddy Santis oli narkootikumide küüsis, kuid see muutus, kui Santis tuli Tšiili Creceri rehabilitatsioonikeskusesse, mis asub riigi pealinna Santiago lähistel. Keskuses sai Santis vajalikku abi, et muuta oma elukäiku.

Creceri keskuses kohtus Santis seitsmenda päeva adventistide koguduse liikme Angélica Matelunaga, kes teeb asutusega koostööd ja kes pakub vaimulikku nõustamist.

„Ma sain tagasi oma usu, vähehaaval ja päev-päevalt. Ma sain tagasi oma sisemise rahu,” ütles Santis. „Tänu Angélicale õppisin uuesti Jeesust tundma, õppisin uuesti olema õnnelik. Santis sõnas, et alates sellest ajast on ta otsustanud elada Jeesusega ning et ta loeb ikka Piiblit, mille naine talle esimesel kohtumisel andis.

2017. aastal avas Mateluna ühingu La Fundación Pasos de Esperanza (Tee lootuse suunas), et aidata inimesi, kes kannatavad alkoholi- ja teiste sõltuvuste küüsis. Mateluna ütles, et ta süda kuulub sellele tööle, kuna on sõltuvusega ise lähedalt kokku puutunud. „Minu tütar kasutas narkootikume,” tunnistas ta. „Ta käis läbi kõik ravid ja tänu Jumalale tuli sellest välja.”
Mateluna jagas oma kogemust selle kohta, kuidas ta kasutab sama meetodit teiste sõltlastega. „Ma panen sellesse töösse palju armastust, kuna ma tean, mida need pered tunnevad,” ütles ta.

Mateluna ütles, et ühingu 56 liiget unistavad sellest, et saavad aidata sadadel inimestel sõltuvusest välja tulla. Et see unistus ellu viia, on neil plaan avada oma rehabilitatsioonikeskus Buíni linnas.

Ühingu liikmed on läbinud koolituse ja töötavad praegu selle nimel, et saada keskuse avamiseks load. „Meil on praegu käsil projekt valitsuse tasemel ja me oleme saanud vahendeid Buíni linnalt,” ütles Mateluna.

Ühingu juhtide sõnul on plaanis toetada ka inimesi, kes taastuvad vähihaigusest või diabeedist.

Adventkogudus toetab ühingu tööd, ütles Tšiili misjonipõllu kirjastusjuht Duver Guzmán. Tema osakond teeb ühinguga koostööd piiblikursuste ja tervisealgatuste pakkumisel kõigile neile, kes on huvitatud.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat