Tallinna rahvusvahelisse kogudusegruppi ristiti esimene uus liige

Avaldatud 22.3.2019, autor Delfred Onde

Märtsi alguses ristiti Tallinna rahvusvahelise kogudusegrupi (Tallinn International Seventh-Day Adventist Church, TISDAC) esimene uus liige, Mikk Allak. Mikk ei ole välismaalane, vaid eestlane, kellele sobib TISDACi õhkkond. Miku ristimisest kirjutab misjonär Delfred Onde.

 

Miku ristimine on nii füüsiliselt kui ka vaimselt üks meeldejäävamaid ristimisi, milles olen oma misjonäriteekonnal osa saanud. Füüsiliselt selles mõttes, et see oli minu kõige külmem veekogemus. Vau! Ma ei ole kunagi varem midagi seesugust tundnud. Mitte kunagi! Vesi oli jääkülm, kuigi ma kandsin ristimisrüü all kummiülikonda. Ja vaimulikult seepärast, et Mikk oli enne ateist ja nüüd on ta TISDACi päris esimene vili.

TISDACi vaatenurgast algas kõik siis, kui me kohtusime Mikuga umbes aasta eest jaanitulel. Meie Hannah’ ja mõne TISDACi liikmega nägime, et Mikk istub omaette, tutvustasime talle ennast ja kutsusime ta järgmisel laupäeval TISDACi, teadmata, missugused on tema vaimulikud veendumused. Aga me kutsusime teda kui sõpra ja ta lubas tulla.

Järgmistel päevadel palvetasime Hannah’ga tema eest, et Püha Vaim puudutaks teda ja innustaks teda tulema. Järgmisel laupäeval said meie palved vastatud ja Mikk tõesti tuli meie jumalateeistusele. Me palvetasime Miku pärast ka edaspidi ja ta käis igal hingamispäeval teeistustel. Põhjus, miks ta ikka tuli ja tuli, on selles, et me ei lõpetanud palvetamist! Seda teeme oma misjonitööl kõikjal: iga kord, kui kohtume uue inimesega, palume Püha Vaimu juhatust. Enne kui läheme ja teeme oma misjonitööd, põlvitame ja palume, et Issand juhiks meid inimeste juurde, kuhu tahes läheme. See koht võib olla kaubanduskeskus, buss, rong, tramm – ükskõik kus. Seekord juhatas Jumal meid lõkke juurde. See pole tänu meile, see on tänu Temale! See lugu ei ole meist, see on Temast! Jumal kasutas meid Mikuni jõudmiseks.

Lugu jõudis hetkesse, mil Mikk tundis, et soovib ristimise teel oma elu Jeesusele anda. Niisiis uurisime sügavamalt Piiblit, igal nädalal aina edasi kaevudes. Ja 3. märtsil kell seitse õhtul kuulutas Mikk oma usku ja armastust Jumala suhtes oma pere ja sõprade ees ning võttis Ta ristimise teel oma isikliku Päästjana vastu.

Mikk valis selle päeva erilisel põhjusel – 3. märts on tema sünnipäev. Ta soovis, et see päev oleks meeldejääv nii füüsilises kui ka vaimulikus plaanis.

Vaata videot Miku ristimisest siin. 

Püha Vaim on TISDACi kaudu külvanud palju seemneid. Mõned neist kasvavad kiiremini kui teised. Mõne seemne kasvamine võtab aega. Paljud on meie juurde tulnud mõne külastaja kutse peale. Me palvetame igaühe eest nimeliselt ja iga päev. Me kutsume neid oma koju, mõned on kutsunud ka meid külla, me käime koos söömas. Nii saavad võõrastest sõbrad ja juhuslikest külalistest regulaarsed osalejad ja regulaarsetest osalejatest piibliõppurid. Meie seas on praegugi neid, kes soovivad peatselt sügavamalt Piiblit uurima hakata.

See ongi põhjus, miks elustiilievangelism on nii tõhus. See on nagu talupidamine ja seemnete külvamine. Me ei saa saaki tagant kiirustada või sundida seemneid kasvama. Tegelikult peab enne külvalmist väsimatult pinnasega tegelema. Ja pärast seemne külvamist tuleb kasta – kasvatamine võtab aega ja nõuab tööd ja pühendumist.

TISDACis ei avaldata inimestele survet, et nad õpiksid Piiblit ja võtaksid Jeesuse ristimise kaudu vastu. Ei. Veendumuste kujunemine on Püha Vaimu töö. On inimeste isiklik otsus ja veendumus, kas võtta vastu Püha Vaimu kutse õppida ja uurida Piiblit ning saada ristitud. Meie oleme vaid tööriistad sel teel.

Hoia end TISDACi tegemistega kursis grupi Facebooki-lehe kaudu. 

Kui meie oleme juba läinud, kasvavad mõned neist seemneist, mis on Püha Vaimu tööga külvatud, edasi ja saavad valmis lõikuseks – kas või aastate pärast. See on Püha Vaimu töö, kuid me peame olema kindlad, et teeme põllumeestena oma töö.

Piiblis on 1. Korintlastele 3:6–9 kirjas: „Mina istutasin, Apollos kastis, kuid Jumal laskis kasvada. Nõnda siis ei ole midagi see, kes istutab, ega see, kes kastab, vaid Jumal, kes kasvatab. Istutaja ja kastja teevad sama tööd, aga kumbki saab oma palga vastavalt oma vaevanägemisele. Sest Jumala kaastöölised oleme meie; Jumala põllumaa, Jumala hoone olete teie.”

Me soovime pöörduda kõigi poole: rääkige inimestele Jeesusest. Me kõik oleme põllupidajad. Jumal kutsub meid kõiki inimeste südamesse tõeseemneid külvama. Matteuse 9:37: „Lõikust on palju, töötegijaid aga vähe.”

Palun palvetage jätkuvalt meie uue venna Miku eest, et teda toetada ja tema eest tema uuel teekonnal ja uues elus Kristusega hoolt kanda. Aga palvetage ka Tallinna rahvusvahelise kogudusegrupi eest, kui see jätkab Krõõt Lõbusa juhtimise all, et Jumal juhiks ja õnnistaks seda gruppi oma auks.

Miku kogemust saab lugeda aprilli Meie Ajast. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat