Adventistist neurokirurg sai USA presidendilt Vabaduse Medali

Avaldatud 29.6.2008, autor Adventist News Network

Adventistist pioneer pediaatria neurokirurgias, kes ületas lapsepõlve vaesuse ning saavutas ülamaailmse kuulsuse, sai USA valitsuselt kõrgeima tsiviilautasu.

Dr Benjamin S. Carsonile anti USA presidentlik Vabaduse Medal tema märkimisväärse panuse eest meditsiini ning Ameerika noorte motiveerimise eest, selgitas USA president George W. Bush autasu üleandmise tseremoonial Valges Majas.

Carson, kes on tuntud kõige enam siiami kaksikute eduka eraldamise poolest, töötab pediaatria neurokirurgia osakonna juhatajana Johns Hopkins Ülikooli Kliinikumis Baltimores USA-s.

Carson on pärit lapsepõlvest, mis oli täis vaesust, kuritegevust ja vägivalda, saades „õpetlaseks, tervendajaks ja liidriks,” ütles Bush valitsuse liikmetele, Kongressi esindajatele ning medali vastuvõtjatele ja nende pereliikmetele.

”Tema võimete pärast kirurgina, tema kõrgete moraalistandardite ja teiste aitamisele pühendumise pärast, mul on au esitada see tunnustus,” ütles Bush.

”Sa põhimõtteliselt lihtsalt paned kõik Issanda kätesse ning Tema juhib su elu,” ütles Carson hiljem Adventist News Networkile. „Minu jaoks on alati olnud hämmastav näha, mida Issand on teinud võimalikuks.”

”Me õnnitleme dr Carsonit selle autasu pärast,” ütles adventkiriku president Jan Paulsen. „Tema teenistus inimkonna hüvanguks esitleb väärtusi ja elukvaliteeti, mida meie kirik peab oluliseks üle terve maailma.”

56 aastane Carson on ka mitme raamatu autor. Tema autobiograafia „Gifted Hands: The Ben Carson Story” ilmub aasta pärast toimuvate Adventistide Kevadpidustuste raames ka eestikeelsena.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat