Adventistidest ratturite eesmärk oli võistlusel misjonitööd teha

Avaldatud 25.4.2019, allikas TEDNews

Ateena populaarsel 15-kilomeetrise distantsiga rattavõistlusel osales 2000 võistleja seas ka adventistide meeskond, kellel õnnestus võistluse käigus ka oma usku jagada.

Adventistide meeskond kannab nime ABC (Adventist Bikers for Christ), meeskonnaliikmed on pärit Ateenast ning sõidavad enamasti pühapäeviti 50–60 kilomeetrit. Nende moto on „Iga sõit on misjon”. Klubisse kuulub 15 liiget, kolmandik neist on koguduseliikmete sõbrad, kes osalevad piiblitundides.

14. aprilli päikeseline hommik oli eriline, ABC meeskond startis 26. Giros Ateena rattavõistlusel, kus osales 2000 ratturit erinevatest meeskondadest.

Enne starti võttis meeskond aega palvetamiseks. „Mõtlesime meeskonnaga, kuidas teadvustada, et me oleme adventistid ja muidugi aitas kaasa meeskonnavormi kandmine, sellele on kirjutatud meie meeskonna nimi,” sõnas pastor Adrian Fernandez, kes kannab hoolt Ateena filipiinide koguduse eest. „Probleem oli see, et me olime startijate tagarivis.”

Meeskond mõtles välja oma strateegia ning otsustas 15 kilomeetri jooksul kahekaupa teistest ratturitest mööda sõita, nii et nad tuntaks ära ühtse meeskonnana.

Võistlust kajastanud reporterid märkasid meeskond, neist tehti pilte ning küsiti, kes nad on ja mida esindavad.

„See oli tore ja me lõpetasime hea kiirusega,” ütles pastor Fernandez.

ABC eesmärk on osaleda veel paljudel sarnastel võistlustel, andes seega inimestele võimaluse avastada, kes nad on. Fernandez: „Me ütleme, et oleme adventistidest ratturid, kes pedaalivad Kristuse auks ja meie jaoks ei ole rattasõit lihtsalt lõbu, vaid see on võimalus Ateenas misjonitööd teha.”

Ateena piirkonnas elab 3,15 miljonit inimest, linnas elab 665 000 inimest. Ateenas on kolm adventistide kogudust.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat